Пакистан: в богохульстві звинуватили 16-річного християнина
  • Птн, 21/07/2017 - 13:04

Пакистанському підлітку-християнину пред'явлені звинувачення в «хулі на Мухаммеда», повідомляє Christian Today з посиланням на World Watch Monitor.

16-річний Шахзад Масіх, що працює прибиральником в лікарні міста Дінга, був заарештований минулого тижня після того, як однокласник звинуватив його в образі пророка.

Обвинувач, Іштіак Ахмед Джалалі, є членом «Техрік-е-Тахфуз-е-Іслам Пакистан» - ісламістської організації, члени якої особливо почитають Мухаммеда.

За словами батька Шахзада Масіха, між підлітками виникла суперечка: «Мій син сказав йому, що він є послідовником Ісуса, після чого суперечка переросла в бійку. Зрештою прийшов лікар і розтягнув їх».

Безпосередньо донос в поліцію направив Надим Ахмед, після чого Шахзада заарештували.

На наступний день після арешту підлітка, виступаючи по телебаченню, лідер «Техрік-е-Тахфуз-е-Іслам Пакистан» заявив: «Якщо богохульника виправдають, кожен член нашої організації буде мати право напасти на нього».

За свідченням депутата парламенту провінції Панджаб Тахіра Навіда Чаудхрі, лідера великої християнської партії, конфлікт між Шахзадом Масіхом і Ахмедом Джалалі спалахнув після того, як останній спробував навернути юного християнина в іслам.

«Коли наші люди намагаються захистити себе і свою віру, це часто дає привід порушити справу про богохульство», - каже Чаудхрі.