Пакистан: викрадена ще одна християнська дівчина
  • Срд, 27/04/2016 - 00:17

Ще одна християнська дівчина викрадена в Пакистані. 23-річній Лавізі Бібі загрожує насильницьке заміжжя і перехід в іслам.

Допомогти дочці попросив батько Лавізи Сарвар Масих, який звернувся за підтримкою до християнського адвоката Сардара Мустаку Гіллі, глави Євангельської асоціації юридичної допомоги (Legal Євангельська асоціація розвитку - LEAD).

Дівчина була викрадена 14 квітня двома мусульманами, які увірвалися в будинок Сарвара Масіха в окрузі Касур, провінція Панджаб, забрали з собою Лавізу і погрожували її батькам. Один з викрадачів - Мухаммед Таліб - домагався того, щоб молода християнка стала його дружиною.

Відразу ж після викрадення Сарвар Масих звернувся в поліцію, але правоохоронці зареєстрували його скаргу лише після того, як на допомогу Масіху прийшли адвокат Гілл і пастор Салім Масих.

«Протягом квітня в одному тільки окрузі Касур було викрадено, навернено в іслам і видано заміж за викрадачів п'ять християнських дівчат», - розповів Гілл. За його словами викрадення досягли безпрецедентного розмаху: за рік стає відомо приблизно про тисячу подібних випадків, тоді як багато інших викрадень так і не оприлюднюються.

Очолювана Гіллем неурядова організація має намір і надалі надавати допомогу жертвам дискримінації і насильства, якими стають,  в основному, представниці релігійних меншин Пакистану - християнки та індуски.