Пакистанські християни не збираються втікати
  • Суб, 09/11/2013 - 12:44

Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції префекта Конгрегації євангелізації народів кардинала Фернандо Філоні. Він нещодавно перебував з візитом до Пакистану, де зустрічався з духовенством та вірними, а також відвідав установи, які провадить місцева Церква, яка, незважаючи на чимало труднощів, виявляє значну динаміку і впевненість у своїх силах.

Церква в Пакистані має потребу відчути солідарність християн усього світу. Префект Конгрегації євангелізації народів підкреслив це, підсумовуючи свій візит до ісламської республіки. Кардинал Фернандо Філоні сказав, що хоча становище християн в Пакистані дуже складне, вони не думають про еміграцію. Пакистанські християни хочуть побудувати мирне майбутнє своєї країни. Конкретним внеском, який робить Церква, є майже 560 шкіл і 130 благодійних організацій, які вона провадить, з послуг яких користають переважно мусульмани. Прикладом цього є діяльність Карітасу, допомогу якого після землетрусу отримали переважно мусульмани.

Християни на власному досвіді відчувають атаки, – сказав Радіо Ватикану кардинал Філоні. – Про це свідчать події, з якими нещодавно довелося зіткнутися. Але я побачив на власні очі, що вони не збираються втікати, але свідчити і бути там, куди привело їх Боже Провидіння. Це Церква, яка має велику потребу відчувати солідарність інших громад у світі, їхню молитовну підтримку, щоб не відчувати себе самотньою.
«Пакистанські християни дякували за те, що я просто був з ними, що хотів відвідати їх, що   молився разом з ними. Вони почувалися підбадьореними і продемонстрували свою величезну відданість Святішому Отцеві, благословення якого я привіз їм. Це Церква, яка дає дуже красиве свідчення».
За матеріалами: wiara.pl