Палата громад парламенту Великобританії визнала геноцид християн на Близькому Сході
  • Чтв, 21/04/2016 - 18:56

Палата громад Палата громад Парламенту Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії одноголосно визнала що так звана Ісламська держава (Даеш) проводить геноцид над християнами, єзидами та мусульманами шиїтами. «За» проголосувало 278 депутатів, проти – 0. Повідомляє «Catholic Herald».

Британські парламентарі зробили це наперекір позиції Міністерства закордонних справ Великобританії, яке вважає що говорити про геноцид християн з боку не має підстав. Представник Міністерства закликав парламентарів не голосувати за визнання геноцидності Ісламської держави.

Документ, прийнятий британськими парламентарями, також вимагає від уряду Великобританії висунути це питання перед Радою Безпеки ООН, з метою залучення до цієї справи Міжнародного кримінального суду, щоб докласти зусиль для притягнення до кримінальної відповідальності ватажків Ісламської держави.

Член Палати лордів лорд Елтон, вніс аналогічний документ для розгляду в Палаті лордів. Лорд Елтон зазначив, що Великобританіє є одним із підписантів Міжнародної конвенції проти геноциду й тому має певні зобов’язання у цьому питанні. А якщо те що творить Ісламська держава не підпадає під визначення геноциду, як запевняють у британському уряді, тоді, на думку лорда, жоден злочин, проголошений геноцидом з 1948 року, не підпадає під визначення геноциду.