Палата представників Оклахоми проголосила аборт вбивством
  • Срд, 10/05/2017 - 22:54

Палата представників штату Оклахома в понеділок видала постанову, проголошуючи аборт вбивством і критикуючи Верховний Суд США за рішення, які дозволили жінкам робити аборти.

Рішення, прийняте шляхом голосування без попередніх дебатів, не має юридичної сили. Однак воно здійснює важливий крок в напрямку обвинувачення Верховного Суду в «зловживанні владою і юрисдикцією» у справах «Roe v. Wade» та «Planned Parenthood v. Casey», обидві з яких стали знаковими, захищаючи право жінок чинити аборт.

Прийнята постанова закликає громадських представників «зупинити вбивство невинних ненароджених дітей шляхом аборту».

Варто зазначити, що раніше в Оклахомі було введено жорсткі правила, скеровані на обмеження абортів, що проводяться в цьому штаті.

Жінка, яка прагне зробити аборт, повинна пройти консультацію і зачекати 72 години до того, як їй зроблять аборт. Страхування здоров’я пропонує покриття витрат на аборт лише у випадку, коли для життя матері існує загроза. У випадку, коли аборт хоче вчинити неповнолітня особа,  перед проведенням процедури інформують її батьків. Проведення аборту на терміні, більше 20 тижнів заборонене, окрім випадків, коли існує загроза для життя матері.

У штаті Оклахома є всього п’ять медичних центрів, що надають послугу проведення абортів, інформує The Hill.