Пальмова неділя і дієцезальний день молоді на площі Святого Петра
  • Пон, 15/04/2019 - 13:09

Благословенням пальмових і оливкових галузок та процесійною ходою на згадку про урочистий в’їзд Христа до Єрусалиму на площі Святого Петра у Ватикані розпочалася Свята Меса Страстей Господніх, яку в Пальмову (Вербну) неділю 14 квітня 2019 р. очолив Папа Франциск.

Початок богослуження відбувся біля обеліска, що стоїть у центрі площі, де Святіший Отець прочитав молитву благословення галузок, після чого окропив їх свяченою водою. Далі був прочитаний уривок з Євангелії від святого Луки про в’їзд Ісуса до Єрусалиму. Опісля розпочалася процесійна хода, а після прибуття служителів до вівтаря – Свята Меса Страстей Господніх, особливістю якої є читання євангельської розповіді про Христові Страсті і яка вводить вірних у Великий Тиждень.

Вербна неділя – це також Всесвітній день молоді, що відзначається на дієцезальному рівні. Після всесвітнього форуму за участі Папи, що відбувся наприкінці січня в Панамі, тепер юнаки і дівчата гуртувалися навколо своїх єпископів. Також на площі Святого Петра зібралася молодь Римської дієцезії, представники якої брали участь у процесійній ході з галузками. З тієї ж причини головними співслужителями Святішого Отця є кардинали Анджело Де Донатіс, Вікарій для Римської дієцезії, та Кевір Фаррелл, Префект Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя.