«Паломницькі місця мають стати оазами Створіння Божого», – референт Бюро УГКЦ з питань екології Тернопільської Архиєпархії
  • Срд, 23/07/2014 - 19:23

У період з 8 до 20 липня 2014 року Божого в Марійському духовному центрі у с. Зарваниця, Теребовлянського району, Тернопільської області відбулася Всеукраїнська проща, у якій взяли участь понад 100 000 паломників.

«Паломницькі центри та відпустові місці дуже часто, на жаль, стають місцем накопичення різного сміття», – констатує о. Василь Шафран, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Тернопільській архієпархії, з ініціативи якого під час прощі близько 30 волонтерів з різних молодіжних спільнот і 140 семінаристів Тернопільської вищої семінарії УГКЦ пильнували за дотриманням чистоти та прибирали сміття залишене прочанами.

Священик подбав, щоб у волонтерів було все необхідне: закупив 200 поліетиленових мішків для сміття та 25 пар рукавиць. Духовний отець підмітив, що три вантажівки сміття, які вивезли із Зарваниці, серед якого приблизно 90% - пластик, є наслідком браку культури населення і до певної міри є викликом для кожного християнина зокрема і для усіх нас як Церкви – на загал.

Захисник створіння Божого на теренах Тернопільської архієпархії переконаний, що якщо християни переглянуть своє ставлення до Богом створеного світу – природи і почнуть ставитись до нього відповідально, як до створіння Божого, то проблема зі сміттям у святих місцях вирішиться сама собою.

Бюро УГКЦ з питань екології висловлює сподівання на те, що кожен християнин під час паломницьких поїздок дбатиме про найнеобхідніше – шукатиме особистої зустрічі з своїм Творцем і тому намагатиметься зробити перші кроки для кардинального навернення до Нього. Очистивши свої душі і серця та змінивши свій стиль життя на більш дружній до довкілля кожен зробить посильний, гідний християнина внесок для чистоти нашого довкілля.