Паломницький тур у Грузію
  • Пон, 20/02/2017 - 23:01

Католицький оглядач спільно з паломницьким центром Св.Христофора запрошують у паломницький тур до Грузії

25.04.2017 р.   —   02.05.2017 р.
 
495$+200грн

1-й день 22.03. Виліт з Києва. Прибуття в Тбілісі.

Переїзд в Кутаїсі. Розміщення  в гестхаузі. 20:00 Вечеря. Ночівля.

2-й день  

8:00 Сніданок. Відвідування святих місць Кутаїсі.

Монастир Гелаті (XII – XIII ст.) – видатна пам’ятка грузинської архітектури, центр духовного та наукового життя Середньовічної Грузії, усипальниця грузинських царів, пам’ятник всесвітньої спадщини ЮНЕСКО,  церква Успіння Пресвятої Богородиці, мозаїки і фрески XII-XVIII ст., церква Святого Миколи Чудотворця і храм Георгія Побідоносця (XIII ст.).

Монастир Моцамета (XI ст.) – монастир Святих Давида і Костянтина, побудований на місці, де мусульманські загарбники стратили грузинських князів Давида і Костянтина Мхеідзе, які відмовилися прийняти іслам. Ковчег з мощами святих знаходиться в головному храмі монастиря.

Храм Баграті (Х – ХІ ст.) – храм Успіння Богородиці. Один з найбільших храмів в Грузії і один з найважливіших по своїй історичній ролі.

Вільний час.

Факультативно:

відвідування печери Прометея – печера з підземною рікою, підземним озером і підземним водоспадом (20 $ з особи з  катанням на човні по підземній ріці)

або парку Сатапліа – куточок доісторичної природи з реліктовими лісами, лабіринтами карстових печер і скам’янілими слідами динозаврів (15 $ з особи)

20:00 Вечеря. Ночівля.

 

3-й день

8:00 Сніданок. Звільнення номерів. 8:30 Переїзд до Тбілісі.

По дорозі відвідування Уплісціхе, однієї з рідкісних пам’яток в світі – найдавнішого міста-фортеці, висіченого в вулканічних скелях. Вперше згадується в літописі I ст. до н. е., а свого розквіту досягає до IX-X ст. Пам’ятник занесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Вільний час на обід. Розміщення в готелі / гестхаузі в Тбілісі. 20:00 Вечеря. Ночівля

 

tur-v-batumi-cherez-uplistsihe

 

4-й день 

8:00 Сніданок. 8:30 Екскурсія до давньої столиці Грузії  Мцхета

Монастир св. Ніни Самтавро (IV- XI ст.) – в храмі знаходиться безліч святинь, частина животворящого стовпа, чудотворна ікона Іверської Божої матері, чудотворна ікона святої Ніни, могили святих царів Міріана та Нани, мощі святого Абібоса Некреського, мощі святого Шио Мгвімского, частина каменю з могили святої Ніни з Бодбе і ін.

Вільний час на обід

Собор Светіцховелі (XI ст.) – Побудований на місці першого християнського храму в Грузії IV ст., яка була споруджена над могилою св. Сидоні. Сидонія померла з Хітоном Господнім в руках і була з ним похована. Над могилою Сидоні виріс кедр, з якого був вирубаний стовп для побудови храму. Стовп чудесним чином сам встановився на місці майбутнього храму і став мироточити. Храм назвали “Светіцховелі”, що в перекладі з грузинського означає «Животворящий стовп».

Джварі – монастир і храм Воздвиження Хреста Господнього VII століття. За переказами, на цьому місці в печері жила св. Ніна, випросити у Господа джерело цілющої води. Після Хрещення Грузії тут святими Ніною і царем Міріаном в знак торжества Православ’я був споруджений дерев’яний хрест, шанований як чудотворний і дав назву цьому місцю.

Повернення в Тбілісі. Можливість відвідування сірчаних лазень (самостійно). 20:00 Вечеря. Ночівля

 

18589

 

5-й день

08:00 Сніданок. 8:30 Виїзд на екскурсію до Кахетії, Гареджийська пустеля.

Влітку тут буває спека до 50 градусів в тіні, а взимку – мороз до 30-ти. Колись місцевість називали “грузинською Фіваїдою” за подобою чернечої Фіваїди в старохристиянському Єгипті. Тут розташовувалися 12 великих печерних монастирів і безліч відокремлених келій.

Комплекс Давид-Гареджі являє собою кілька монастирів в печерах, заснованих ассирийскими батьками в VI столітті. Лавра Святого Давида вважається головним монастирем комплексу і являє собою келії в скелі, які разом утворюють за формою хрест. У церкві Преображення Господнього розташована усипальниця самого Давида Гареджийського.

Відвідування сироварні з дегустацією сирів. Переїзд в Сігнахі. Розміщення в готелі / гестхаузі. 20:00 Вечеря. Ночівля.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

6-й день

8:00 Сніданок. 8:30 Продовження екскурсії по Кахетії, Алазанська долина.

Місто Сігнахі – місто-фортеця, розташований на високому пагорбі в центрі Алазанської долини, храм Святого Стефана (XVIII в);

Монастир Бодбе (IX – XIX ст.) – тут покоїться свята рівноапостольна Ніна, просвітителька Грузії, чудодійне джерело св. Ніни.

Дегустація грузинських вин.

Монастир Некресі (IV- IX ст.), заснований одним з ассірійських отців Або Некреський, найраніша споруда – невелика церква кінця IV ст., споруджена незабаром після проголошення християнства офіційною релігією держави. У VI-VII ст. зведений головний храм Пресвятої Діви, що зберіг фрагменти настінних написів і фресок XVI століття. В комплекс входять церква (IX ст.) і єпископський палац (XVI ст.)

Гремі – архітектурна пам’ятка XVI століття, стародавня столиця Кахетинського царства, церква Архангелів Михаїла та Гавриїла.

Монастир Алаверді (VI – XI ст.) – чоловічий монастир було засновано в VI ст., Йосипом Алавердським, одним із засновників чернецтва в Грузії, собор св. Георгія був споруджений на місці маленької однойменної церкви в XI ст.

Ікалто (VI – XII ст.) – монастирський комплекс, один з найдавніших в Грузії, храм Святої Трійці, храм Святого Духа (VI ст.), храм Успіння Богородиці (XII-XIII ст.). Академія Ікалто знаменита тим, що тут, за переказами, навчався видатний грузинський поет XII століття – Шота Руставелі.

Повернення в Тбілісі. Розміщення в готелі/гестхаузі.

20:00 Вечеря. Ночівля.

 

0_b258d_ae43f866_xxl-jpg

 

7-й день 

8:00 Сніданок.

8:30 Оглядова екскурсія по Тбілісі:

Кафедральний собор  Святої Трійці – Цмінда Самеба – символ сучасної Грузії і найвищий храм країни.

Авлабар, один з найдавніших районів Тбілісі;

Музей Мистецтв Грузії, де зберігаються святі реліквії Грузії – Хахульского, Цілканская, Ацкурская ікони Богоматері, Анчійскій нерукотворний образ Ісуса Христа і багато іншого;

Вільний час на обід.

Церква Анчісхаті (VI ст.) – храм Різдва Богородиці, є однією з найдавніших будівель і найстарішим зі збережених храмів Тбілісі. Храм отримав назву Анчісхати після 1664 року в честь чудотворної ікони Спасителя (Анчійскій Спас), яку перенесли сюди з Південної Грузії, рятуючи від турків. У церкві Анчісхаті ікона зберігалася приблизно 200 років. Потім вона була перенесена в Музей мистецтв Грузії.

Собор Сіоні (XII ст.) – до 2006 року був Кафедральним собором Грузії. Він названий на честь Успенського храму на Сіонській горі в Єрусалимі, тут зберігається хрест Святої Ніно;

Парк Ріке розбитий в місці, де, згідно з переказами, легендарний цар Вахтанг Горгасал (Волкоголовий), що правив в V столітті, під час полювання збив стрілою фазана. Птах впав в гаряче джерело. Цар здивувався, що з землі тече гаряча вода, назвав містечко «Тбілісі» (від слова «тбілі» – теплий).

фортеця Нарікала (IV- XVIII ст.) – фортефікаційний комплекс різних епох, городяни звуть Нарикала «душею і серцем міста»; вулички старого міста, сірчані лазні, Легвтахеві  (Інжирова ущелина) – ущелина і водоспад

Метехі, історичний район Тбілісі, де зараз знаходиться пам’ятник Вахтангу Горгасалу і храм Успіння Богородиці (XIII-XVI ст.). Під склепінням храму похована перша грузинська мучениця – цариця Шушанік Ранська, убита чоловіком-вогнепоклонником в V ст.;

20:00 Вечеря. Ночівля.

 

4-28

8-й день 29.03

8:00 Сніданок. 9:30  Виселення з готелю/гестхаузу.

Виліт о до Києва. Прибуття в аеропорт.


У вартість туру входить:

– авіапереліт;

-трансфер аеропорт-готель-аеропорт;

-проживання в готелях по програмі в двох-, трьох- і чотиримісних номерах;

-харчування сніданок + вечеря за програмою;

-екскурсійне обслуговування згідно програми; *

-транспортне обслуговування згідно програми; **

-супровід гіда.

 Додатково оплачуються:

– медичне страхування;

– особисті витрати, обіди (за бажанням);

– вхідні білети,  чайові гіду та водієві 1 дол. в день кожному (загалом 25 доларів).

 Вартість вхідних квитків:

Некресі (мікроавтобус) – 2 ларі

Фунікулер на Мтацминда -5 ларі;

Канатна дорога на Нарікала – 2 ларі;

Уплісціхе – 5 ларі.

 

*  У разі несприятливих погодних умов або сильних дощів екскурсії по Кахетії можуть бути замінені на рівноцінні на розсуд гіда.

**  Транспортне обслуговування у вільний час не передбачено.

*** Туроператор може змінювати послідовність екскурсій, або замінювати їх на рівноцінні зі збереженням загального обсягу програми.