Паломницьку поїздку організували для дітей учасників АТО
  • Нед, 10/04/2016 - 15:02

8 квітня 2016 року, діти учасників АТО взяли участь у прощі «Гошів – Раковець» і краєзнавчо-пізнавальній екскурсії «Скелі Довбуша».

Ця поїздка відбулася за ініціативи  Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, а також за благодійної та організаційної підтримки Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України і Патріаршого паломницького центру.

Ще з самого ранку група дітей, що налічувала понад 50 осіб, разом із керівником братом Юрієм Дроф’яком вирушила автобусом зі Львова до Гошева. Тут усі  мали нагоду помолитися біля Чудотворної ікони та прикластися до  частички Животворящого Господнього Хреста. Юним паломникам провели екскурсію  по чудотворному місці та розповіли його історію. Далі усі разом пройшли молитовну Хресну дорогу в наміренні за припинення війни та мир в Україні.

Після  смачної перекуски і невеликого відпочинку діти вирушили до скель Довбуша. Там спільно помолилися в каплиці, а потім мали змогу роздивитися краєвиди та зробити багато гарних фотографій для спогадів про це чудове місце. Далі групу дітей чекала ще одна зупинка, у селі Раковець, що відоме своїм цілющим джерелом.

Дорога додому була веселою: діти співали пісні, дивилися фільм і слухали цікаву розповідь брата Юрія про Рік Божого милосердя.