Паломництво Авіаторів з Польщі з візитом у Митрополичій Курії РКЦ
  • Втр, 28/06/2016 - 17:54

Цими днями львівськими землями здійснюють паломництво польські авіатори з родинами, і сьогодні вони відвідали Митрополичу Курію. Зустріч розпочалася у каплиці Митрополичої Курії. Від імені архієпископа гостей вітав отець інфулат Юзеф Павлічек.

Учасники паломництва здійснили коротку екскурсію Курією і відвідали також музей історії Львівської архідієцезії, таким чином ставши першими відвідувачами після його відкриття 18 червня.

Полковник Тадеуш Хшонстек, учасник паломництва у розмові з кореспондентом Курії зокрема сказав: “Ми прибуваємо сюди проходячи шляхом боротьби польської авіації у 1920 році з більшовицькою Росією, зокрема у битві під Задвір’ям”.

Авіатори відвідають також цвинтар Орлят, де спочиває троє американських пілотів, один з яких загинув в авіакатастрофі здійснюючи маневри над палацом Потоцьких у Львові, а двоє полягло на фронтах. На цвинтарі є їхній пам’ятник.

“Ми хотіли зустрітися з архієпископом Мечиславом”, - продовжив полковник Хшонстек, - “тому що пан генерал Збігнев Галерський і полковник Ян Урбаняк, літали з папою св. Йоана Павлом ІІ польським гвинтокрилом. Вони возили його під час паломництва до Литви і Латвії. У 1993 році, саме завдяки їм те паломництво відбулося, оскільки Литва не мала своїх гвинтокрилів. Папа дуже хотів полетіти до Вільнюса, і це стало можливим дякуючи польській авіації.”

Учасники паломництва з їхніми родинами були дуже приємно вражені відвідинами Львова, цих теренів, пречудовою скарбницею історії і традицій польського народу, а також авіаційної і військової традиції.