Паломництво до Фатіми з нагоди 100-річчя об’явлення Богородиці
  • Суб, 18/02/2017 - 21:58

Католицький оглядач спільно з паломницьким центром Св.Христофора запрошують у паломництво до Фатіми

06.05.2017 р.   —   20.05.2017 р.

585€+200грн


1 ДЕНЬ

Зустріч прочан о 7.00, посадка в автобус.

Щоденні молитви. Виїзд зі Львова та переїзд через Карпати до Угорського кордону. Прибуття у Марія Повч. Відвідини базиліки Богородиці, де знаходиться, славна на всю Європу, чудотворна ікона Божої Матері та монастиря св. Михаїла. Вшанування ікони Богородиці. Молебень до Богородиці. Переїзд до готелю. Нічліг.

maria-powch1

 

2 ДЕНЬ

Сніданок. Виселення з готелю. Ранішні молитви.

Переїзд до Будапешту. Оглядова екскурсія по центральній частині міста. Екскурсійний маршрут охоплює найвідоміші пам’ятки Будапешту. У Буді прогулянка біля Королівського палацу, церкви Св. Матіаша та Рибацького бастіону. Наш маршрут буде пролягати через Ланцюговий міст, що з’єднує Буду і Пешт. У Пешті побачимо Національну Оперу, будівлю Синагоги і звичайно, будівлю Парламенту. Побуваємо на площі Героїв, де встановлено пам’ятник Тисячоліття здобуття Свободи.

Божественна Літургія. Вільний час. Нічний переїзд до Італії.

HUN-2015-Budapest-Hungarian_Parliament_(Budapest)_2015-02

 

3 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Прибуття до Мілану.

Оглядова пішохідна прогулянка історичним центром міста включає в себе відвідування Міланського Катедрального Собору, Пасажу Віктора Еммануїла Савойського, середньовічного замку Сфорца. Побачимо також знаменитий оперний театр у Мілані, будівля якого була побудована на місці церкви Санта-Марія де Ла Скала, звідки походить і назва самого театру.

Вільний час. Переїзд до готелю. Нічліг.

 

tour_254

 

4 ДЕНЬ

Сніданок. Виселення з готелю. Ранішні молитви. Переїзд до Франції.

Прибуття у Ніцу. Оглядова екскурсія по центральній частині міста. Англійський бульвар – це довга, широка набережна, що тягнеться вздовж бухти Ангелів від центру Ніцци з пальмами, великими площами і вишуканими готелями. Величний Середземноморський Палац. Пагорб Шато, звідки відкривається прекрасний вигляд на старе місто та пляжі. Архітектура Ніцци наскрізь просякнута італійським духом. За умови доброї погоди відпочинок на лазурному березі Середземного моря. Вільний час. Нічний переїзд до Іспанії.

 

Nizza

 

5 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Прибуття до Барселони. Божественна Літургія.

Знайомство з містом. Першою серед архітектурних принад Барселони, яку ми відвідаємо є, без сумніву,  Храм Святої Родини. Це чи не най унікальніша церква у Європі. Архітектор Антоні Гауді розпочав спорудження Саґрада Фаміліа у 1883 році. Відвідаємо великий Парк Ґуе́ль з численними будівлями, який був спланований теж архітектором Ґауді і є одним з найбільших парків Південної Європи.

Піднімемось на Гору Тібідабо, висота якої 500 м, що є найвищою точкою в Барселоні, звідки відкривається дивовижна панорама всього міста. На вершині гори відвідаємо храм Святого Серця Ісуса, спроектований Єнріке Саньєром. Вільний час для відпочинку на узбережжі Середземного моря.

Переїзд до готелю. Нічліг.

 

Barcelona

 

6 ДЕНЬ

Сніданок. Виселення з готелю. Ранішні молитви. Переїзд до Валенсії.

Знайомство з містом. Оглядова екскурсія по Валенсії коротко ознайомить Вас з основними пам’ятками старого міста:  ареною для бою биків, знаменитими вежами фортечної стіни ХV Torre de Serrano, вулицею Паз і її модерністськими будівлями. Особливу увагу привертає Північний  вокзал в модерністському стилі.

Зайдемо до Кафедрального собору – одного з найбільш ранніх готичних соборів Іспанії. На завершення Ви зможете відвідати сувенірні крамниці міста.

Вільний час. Нічний переїзд до Португалії.

 

spanien_valencia_springbrunnen

 

7 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Прибуття до Лісабону.

Екскурсію по місту розпочинаємо з району Белем, який вражає своєю імперською величчю. Пам’ятник Першовідкривачам знаходиться на місці старовинного порту, звідки за переказами виходили каравели Вашку да Гама.

Наступна зупинка у Белемской Вежі, яка більше подібна на казковий замок, ніж на військову споруду. Дальше знайомство з основними принадами міста: головним проспектом  Авеніда да Лібердаде, площею Рештаурадореш, підйомом на оглядовий майданчик Сао Педру де Алкантараи і районом Байрру Алту. Ви побачите єзуїтську церкву Сао Рок і підйомник Санта Жушта, район Алфама, який зберігає пам’ять про далекі епохи арабського панування. Тут народився Св. Антоній, і саме тут щорічно 13 червня влаштовується свято в честь цього найулюбленішого святого.

Божественна Літургія. Вільний час. Переїзд до Фатіми. Поселення у готель. Ввечері – участь у процесії Святої Вервиці з свічками… Нічліг.

 

Lisabon

 

8 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Божественна Літургія. Сніданок.

Спільна молитва з папою Франциском у ювілей 100 річчя Об`явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі. Знайомство з містом. Фатіма — містечко в Португалії з населенням 10302 мешканців, всесвітньо відомий центр паломництва, найбільший після Ватикану релігійний центр. Саме тут 13 травня 1917 року троє дітей (Люсія, Жасінта і Франціско), що пасли вівці, побачили Діву Марію. Матір Божа з’являлася перед ними 6 разів  з травня по жовтень і через дітей передавала людям свої пророцтва: про обидві світові війни, створення комуністичних режимів.

Продовження паломницької програми у Фатімі. Хресна Дорога, місце Об’явлення Ангела. Відвідання родинних будиночків, де проживали діти. Ввечері – участь у процесії Святої Вервиці з свічками…

Вільний час. Повернення у готель. Нічліг.

 

Santuário_de_Fátima_3_-_Jul_2008

 

9 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Сніданок. Виселення з готелю. Божественна Літургія.

Продовження паломницької програми у Фатімі. Відвідини основної Базиліки, де знаходяться  мощі дітей, яким об’явилася Богородиця. Освячення куплених речей релігійного вжитку.

Вільний час. Нічний переїзд до Іспанії.

 

10 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Прибуття до Ов’єдо. Знайомство з містом. Наша оглядова прогулянка по місту передбачає відвідування катедрального собору св. Сальвадора, де зберігається лляна хустка Ісуса Христа з кривавими слідами. Вона знаходиться в скрині, яка відкривається три рази в рік для того, щоб люди могли побачити річ, що належала Спасителю – полотно, яким витирали лице Спасителя на хресті і згодом ним була огорнута голова Ісуса Христа у гробі. Справжність реліквії підтвердили численні наукові дослідження.

Вільний час. Переїзд до Франції. Прибуття до Люрду. Поселення у готель. Нічліг.

 

Catedral de Oviedo,Asturias,España

 

11 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Божественна Літургія. Сніданок.

Оглядово пішохідна прогулянка по Люрду. Відвідаємо основні місця, пов’язані з життям Бернадети: парафіяльну Церкву, де вона була охрещена, будинок, де проживала сім’я Субіру, млин Боллі, госпіталь, у якому Бернадетта прийняла перше Причастя. У другій половині дня відвідини цілющих купелей, Хресна дорога, участь у процесії Вервиці біля Гроту Об’явлення Пречистої Богородиці. Повернення до готелю. Вільний час. Нічліг

 

Lourdes_Basilique_et_gave

 

12 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Сніданок. Виселення з готелю.

Літургія та освячення речей церковного вжитку. Вільний час для приватної молитви. Переїзд до Рокамадуру. Знайомство з містом Рокамадур, яке називають «містом однієї вулиці», що вмістилося на майже прямовисній скелі. Як свідчить офіційна версія, на скелі, де нині стоїть містечко, колись жив відлюдник Святий Амадур , на честь якого і назвали місто. Амадур з горіхового дерева  вирізав  чорну статую Мадонни з немовлям, яка дійсно є чудотворною. Відома вона більше під назвою Нотр -Дам Рокамадура «Чорна Мадонна».

Вільний час. Переїзд до готелю, поселення. Нічліг.

 

ROCAMADOUR

 

13 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд у Швейцарію.

Прибуття у Берн. Екскурсійна програма містом. Відвідаємо Катедральний собор, збудований у XV столітті, з його розкішними трьома нефами. На екскурсійному шляху є годинникова вежа з воротами, яка колись була частиною міських укріплень. На одному з фасадів вежі встановлений  астрономічний годинник, він працює і по сьогодні. Помилуємось Бернськими фонтанами, у кожного з них – своя історія, що почалася у XVI ст. Обов`язково пройдемось старим Берном. Ця частина міста зберігає практично всю його історію.

Вільний час. Нічний переїзд до Чехії.

 

bern

 

14 ДЕНЬ

Ранішні молитви. Прибуття до Праги.

Оглядова екскурсія по Празі. Почнемо прогулянку з Староміської площі – історичного центру Праги. Тут знаходиться міська Ратуша, Храм Діви Марії, Храм св. Миколая, пам’ятник герою чехів Яну Гусу. Виділяються на площі знамениті чеські куранти. Далі помандруємо лабіринтами середньовічних вуличок, пройдемось повз старовинні будинки з їх таємницями і легендами. Ви пройдетесь по колишній Дорозі Королів, побачите знаменитий і один з головних символів Чеської столиці – Карлів міст. Маршрут охоплює всі пам’ятки Старого і Нового Міста, що дозволить Вам побачити усі історичні об’єкти. Поселення у готель. Вільний час. Для бажаючих – романтична екскурсія корабликом: 2-години по Влтаві з вишуканою вечерею (25 €).

Повернення до готелю. Нічліг.

 

1404472626_431145_12

 

15 ДЕНЬ

Сніданок. Ранішні молитви. Переїзд до Польщі.

Прибуття у Вадовіце. Спільна молитва у храмі Пресвятої Діви Марії. Вадовіце – Батьківщина папи Івана Павла ІІ. Головне, що треба відвідати у Вадовіцах – це родинний будинок Войтилів, в якому майбутній Папа провів перші 18 років свого життя. Поруч є костел, у якому Кароля було охрещено, а опісля молодий Кароль прислуговував тут на богослужіннях та молився. Недалеко від святині – ринок і кафе, в якому папа-поляк смакував місцеві тістечка-«кремувки». Вільний час. Переїзд до України. Вечірні молитви.

Прибуття у Львів пізно ввечері.

 

wadowice_kafel

 


 

У ЦІНУ ВХОДИТЬ

– проїзд автобусом єврокласу згідно маршруту;

– духовний супровід священика;

– супровід досвідченого керівника;

– 9 ночівель у готелях (2-3 особи в номері);

– 9 сніданків.

 

ВАШІ ДОДАТКОВІ ВИТРАТИ

– візовий збір 35 € (звільнені від оплати діти до 18, студенти до 21 року, пенсіонери та інваліди);

– послуги візового центру 20 €*;

– екскурсійна програма згідно з маршрутом 35 €;

– медичне страхування 100 – 300 грн (у випадку відсутності страхового полісу).

Умови для отримання візи та перелік осіб, які звільнені від сплати візового збору, читайте за посиланням.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ * Пожертва для паломницької подорожі у гривнях коригується

відповідно до зміни курсу валют на день подання. * Порядок та час екскурсій може бути змінено або замінено на рівноцінні на прохання групи, або у випадку форс- мажорних обставин, що не впливатиме на якість паломницької поїздки. * Слідкуйте за оновленнями програми. Дати подорожі можуть бути змінені. * Під час подорожі можуть виникати форс-мажорні обставини, наприклад, дії або бездіяльність

прикордонних та митних служб, несприятливі погодні умови, затори на дорогах, ремонти доріг в країнах перебування, які можуть вплинути на зміни в екскурсійній частині програми. Ми не несемо відповідальності за настання таких обставин, але зробимо все можливе, щоб подорож була для вас безпечною та комфортною.