Паломництво до Риму Лицарського Ордену Святого Гробу Господнього
  • Птн, 13/09/2013 - 19:23

Три тисячі кавалерів та дам Лицарського Ордену Святого Гробу Господнього в Єрусалимі з нагоди Року віри прибули на міжнародну прощу до Риму, яка розпочалася 13 вересня 2013 р., в навечір’я свята Воздвиження святого Хреста за новим стилем. Того дня вранці Великий Магістр Ордену кардинал Едвін О’Браєн відслужив для прочан Святу Месу в папській базиліці Santa Maria Maggiore. Ввечері в залі ім. Павла VI члени Ордену вислухають конференцію архиєпископа Ріно Фізікелли, Президента Папської Ради сприяння новій євангелізації, після чого матимуть зустріч з Папою Франциском. Паломництво закінчиться у неділю, 15 вересня, Євхаристійним богослуженням в папській базиліці Святого Павла. Того дня опівдні члени Лицарського Ордену Святого Гробу Господнього в Єрусалимі також візьмуть участь у молитві «Ангел Господній» зі Святішим Отцем на площі Святого Петра.

Паломництво цього Папського Ордену було випереджене іншою важливою подією, а саме Консультою (Радою), на яку кожні 5 років збираються члени Великого Магістрату – головного органу управління, як також провідники з 35-ти країн світу, в яких існують місцеві організації. Темою зустрічі, що відбувалася від 10 до 13 вересня, був перегляд статуту, деяких його норм, з метою його кращого пристосування до еклезіологічної ситуації, що розвинулася після Другого Ватиканського Собору, та до потреб часу.

Лицарський Орден Святого Гробу Господнього в Єрусалимі, який своїм походженням сягає часів Середньовіччя та христових походів, був відновлений Папою Пієм ІХ у 1847 році, як мирянська організація, завданням якої є духовне зростання членів та підтримка Церкви у Святій Землі в широкому значення цього слова. Підпорядкований Апостольській Столиці, на сьогодні він нараховує коло 30 тисяч членів, поділених на Намісництва та Делегатури у 35-ти країнах світу. Хоч організація є мирянською, приблизно десяту частину її членів становлять духовні особи. Орденом управляє призначений Святішим Отцем Великий Магістр, а допомагає йому в цьому Магістрат та Рада Ордену. Варто зазначити, що протягом останнього десятиріччя члени ордену надали коло 100 мільйонів американських доларів для потреб Латинського Патріархату в Єрусалимі. Ці пожертви служать для відновлення та спорудження нових храмів, шкіл, лікарень, для підтримки родинних підприємств місцевих християн, щоб заохотити їх залишатися на батьківщині.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va