Паломництво сімей з нагоди Року віри
  • Чтв, 10/10/2013 - 14:53

Рік Віри – ця велика ініціатива Папи Венедикта ХVІ, що є надзвичайно важливою подією, адже виходить назустріч вимогам нашого часу, нашого світу, в якому Господь Бог знаходить мало місця не тільки в людських серцях, але й у житті суспільства, наближається до завершення, що відбудеться 24 листопада, у празник Христа-Царя Всесвіту. Але до цього часу ще заплановано ряд важливих подій, серед яких паломництво сімей, що проходитиме 26-27 жовтня.

Про цю подію, приурочену до Року Віри, йшлося на прес-конференції, яка відбулась у ватиканському прес-центрі у четвер 10 жовтня. Її очолив Архиєпископ Вінченцо Палья, Президент Папської Ради в справах сім'ї, а брали участь Секретар та інші урядовці згаданої Папської Ради.

Як відомо, Папа Франциск оголосив, що у жовтні наступного року буде проведена ІІІ Надзвичайна Асамблея Синоду Єпископів Католицької Церкви, яка буде присвячена невідкладним питанням душпастирства сімей у контексті євангелізації. За словами Президента Папської Ради в справах сім'ї, це повідомлення по-новому освітлює заходи, які будуть проводитись у Ватикані наприкінці жовтня.

Насамперед від 23 до 25 жовтня буде відбуватись ХХІ Пленарна Асамблея Папської Ради в справах сім'ї на тему «Нові антропологічні горизонти та права сім’ї», в яку входитиме також і засідання, присвячене 30-тиріччю «Хартії прав сім’ї». Наступним заходом буде Паломництво сімей, що проходитиме 26-27 жовтня на тему «Родино, живи радістю віри».

На суботу 26 жовтня на площі святого Петра у Ватикані передбачена молитовна зустріч сімей з Папою Франциском Очікується приїзд 150.000 родин із сімдесятки країн світу. Будуть присутніми також і діти та похилі віком особи, підкреслюючи зв’язок між поколіннями, яким живе кожна родина.

А у неділю 27 жовтня Святіший Отець очолить Святу Месу для сімей та поблагословить родини усього світу.

Під час прес-конференції у Ватикані представлено книжку, в якій іспанською та італійською мовою опублікована 35 промов, проповідей та публікацій кардинала Берґольйо – Папи Франциска з 1999 до 2013 років, присвячених темам сім’ї та життя.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va