Паломництво святинями Прибалтики та Скандинавії
  • Втр, 27/06/2017 - 10:59
Рига, Стокгольм, Таллін, Хельсінки, Шауляй, Каунас, Вільнюс
 
08.08.2017 р.  —  16.08.2017 р.
 
295€+200грн.
 

Прибалтика і Скандинавія – регіони може не надто далекі, але достатньо цікаві. Не схожі на будь-які інші, вони манять відвідувачів своїм ще не зовсім глобалізованим шармом. Наприкінці весни та влітку є чудова можливість сховатися від пекучого сонця і занести свої молитовні наміри в святині Прибалтики та Скандинавії, які чекають вас відчиненими…

1 день:

Вранці виїзд зі Львова. Нічний переїзд до Риги.

2 день:

Прибуття до Риги. Літургія. Екскурсія. Вільний час.

Столиця Латвії є одним із найбільших міст серед усіх Балтійських країн. Місто чудово поєднує в собі стародавні традиції, етнічну сутність та сучасні тенденції. Рига розташована на берегах річки Даугава. Під час екскурсії Вам відкриється дивовижна атмосфера стародавнього міста Риги. Церква Святого Петра – один із символів і одна з головних визначних пам’яток міста; Собор Святого Якова – пам’ятка у стилі готики, та четверта за величиною церква Риги, головна католицька церква Латвії. А також Ризький замок, Порохова вежа, Домський собор та інші цікаві місцини. У Старому місті знаходиться парафія УГКЦ при каплиці Скорботної Богородиці.

Зустріч в порті. Відправлення до Стокгольма. Нічліг на пароплаві.

3 день:

Прибуття зранку до Стокгольма. Екскурсія. Вільний час.

Місто Стокгольм – столиця Швеції – що розташувалось на 14 островах Стокгольмського архіпелагу, є справжньою перлиною Шведського королівства. Розвинене та сучасне, воно ще зберегло часточки первозданної природи у вигляді національних парків, що розташовані неподалік від міста. Протягом екскурсії Старим містом (швед. Gamla stan) ми побачимо основну архітектурну пам’ятку Стокгольма – Королівський палац, діючу резиденцію короля Швеції, а також місце коронації, церкву Святого Миколая; оцінимо красу Лицарського будинку, побудованого в стилі барокко. Серед інших культових споруд заслуговують на увагу середньовічні готичні церкви Сторчюрка та Ріддархольмсчюрка, які були побудовані у XIII столітті. Важливе значення також має францисканська церква Ріддарголма, яка була побудована у той же час. Саме на території останньої церкви багато століть до 1950 року відбувалися поховання шведських монархів.

В другій половині дня зустріч в порті. Повернення до Риги – нічний переїзд пароплавом.

4 день:

Прибуття до Риги. Вільний час.

В другій половині дня переїзд до Талліна. Прибуття в Таллін – поселення в готелі.

5 день:

Сніданок. Відправлення паромом до Хельсінок або вільний час в Талліні.

Переїзд паромом у Хельсінкі. Екскурсія. Вільний час.

Helsinki, Finland

Хельсінкі – столиця Фінляндії –  чарівне місто. Його вишукана архітектура втихомирює, а мінімалістична природа – сосни та берези – дозволить українцю відчути себе в далекій північній столиці, як удома. Тут знаходяться чудові святині: церква Святої Трійці, церква Каруна, церква Калліо, церква Міхаель Агрікола, собор Санкт-Генрі, церква Святого Павла, церква Св. Іоанна, а також Успенський православний собор.

Вечірній переїзд паромом в Таллін. Нічліг в готелі.

6 день:

Сніданок. Екскурсія. Вільний час до другої половини дня.

Vaated_3a.TIF

Таллін — головний культурний осередок Естонії. До наших днів збереглася велика частина будівель, мережа середньовічних вулиць і велика частина стіни. У Старому місті знаходяться: Талліннська ратуша, церква Святого Миколая, церква Святого Олафа (Ольовісте), церква Святого духа, Домський собор, Домініканський монастир, а також православний собор Олександра Невського і церква Миколи Чудотворця.

Переїзд на поселення в готелі.

7 день:

Прибуття в Шауляй, до Гори Хрестів. Екскурсія. Вільний час.

%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2

Шауляй – колоритне, мальовниче містечко Литви, яке вражає красивими костелами, унікальними і дуже незвичайними музейними колекціями. Серцем Старого міста вважається величний Петропавлівський Катедральний Собор. Також тут знаходиться найвідоміша католицька святиня Литви – Гора Хрестів.

Гора Хрестів — одне з найвідоміших місць паломництва. На пагорбі встановлено безліч хрестів, загальна кількість яких складає приблизно п’ятдесят тисяч. Тут можна знайти хрести будь-яких видів: від величезних дерев’яних хрестів заввишки до декількох метрів, до натільних хрестиків, кетягами яких обвішані більші хрести. Одне розп’яття було встановлене Папою Римським Іваном Павлом II під час його візиту до Литви 7 вересня 1993 року. Цей жест зробив Гору Хрестів відомою у всьому католицькому світі, що привело до значного збільшення кількості паломників і туристів, які відвідують гору. Зараз на горі встановлюють хрести не тільки католики, але і представники інших християнських конфесій.

Переїзд в Каунас. Екскурсія. Вільний час.

kaunaslithuania

Каунас — стародавнє місто, порт на річці Німан. Місто оточене 12 старовинними фортецями, серед маловиразної архітектури є й значуща: залишки Каунаського замку, церква Вітацтва, кафедральний собор Петра і Павла, палац Масальських і багато інших древніх цікавих споруд.

Ночівля в готелі.

8 день:

Вранці прибуття до Вільнюса. Літургія. Екскурсія. Вільний час.

Вільнюс розташований на південному сході Литви при впадінні річки Вільня в річку Няріс та є найбільшим містом Литви. Тут розташована Замкова гора, увінчана баштою Гедимінаса, яка залишилася від укріплень Верхнього замку і вважається символом міста. На даху вежі влаштовано оглядовий майданчик, із якого відкривається панорама Старого міста й долини річки Вільні. Біля підніжжя Замкової гори розташована Кафедральна площа з пам’ятником князю Гедимінасу, Кафедральним собором Святого Станіслава та Святого Владислава та дзвіницею. Найбільший і найскладніший архітектурний ансамбль міста – комплекс Вільнюського університету, який складається з 13 будівель у кілька корпусів, включаючи костел Св. Іоанна, дзвіницю та 13 двориків. У місті також є багато красивих церков, соборів та релігійних споруд: костел Святого Франциска, відома на цілий світ Остробрамська каплиця з чудотворним образом Матері Божої та Святої Терези, католицький Архікафедральний собор Святого Станіслава та Святого Казимира, костел Св. Іоаннів, костел Святих Петра і Павла, костел Святого Духа і домініканський монастир, костел Святого Миколая та багато інших святинь. Ну і, звичайно, греко-католицька Церква Пресвятої Трійці. У Вільнюсі знаходиться оригінал ікони Ісуса Милосердного.

Нічний переїзд до України

9 день:

Вранці приїзд до Львова.

Вартість виїзду: 295* євро + 200 грн. (можлива оплата в грувні по курсу)

* вартість змінна у відповідності курсу валюти на день оплати.

У вартість входить: 4 ночей в готелях, 4 сніданків, переїзд автобусом єврокласу зі Львова, супровід духівника та керівника групи, оформлення документів для відкритття шенгенської візи, медичне страхування.

У вартість не входить: відкриття шенгенської візи 35 євро (для пенсіонерів, учнів та студентів до 21 року життя віза безкоштовна), послуги візового центру 20 євро, витрати на громадський транспорт та екскурсії в усіх містах згідно маршруту – загалом 30 євро; квиток на паром Рига-Стокгольм-Рига (2 ночівлі) – 80 євро; квиток на паром Таллін-Хельсінки-Таллін (факультативно) – 40 євро; можливе одномісне поселення за додаткову оплату.

Шановні паломники! Згідно з новими правилами відкриття шенгенської візи, які діють з 23.06.2015 року, особиста присутність заявника у консульстві та збір біометричних даних (відбитків пальців) є обов’язковою умовою для відкриття шенгенської візи.  Дату подачі документів буде повідомлено додатково.

Документи  на візу можна переглянути за посиланням Посольство Латвії

Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.

Телефонуйте:

Просимо, по можливості, повідомити, що інформацію знайшли на сайті "Католицький оглядач"

(032) 247-05-02
(068) 209-54-87
(050) 211-97-02