Паломництво військових до Унева та Золочівського замку
  • Втр, 31/07/2018 - 10:11

У суботу, 28 липня, відбулася проща військовослужбовців (військова частина А 1587, с. Малехів), полку зав’язку з с. Ковирі та їхніх родин до Свято-Успенської Унівської лаври, яку організував Центр Душпастирювання Військовослужбовців (ЦДВ) ім. Георгія Побідоносця Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ.

Протягом паломництва усі присутні мали змогу відвідати дивовижну історичну архітектурну пам’ятку, Золочівський замок, який входить до туристичного маршруту «Золота підкова Львівщини». У замку для паломників були проведені надзвичайно цікаві екскурсії, у Великому житловому палаці, а пізніше – у Китайському палаці.

Окрім цього, військові та члени їхніх родин мали змогу подивитись на найновіші експозиції та пройтися підземеллями Золочівського замку.

Наступним місцем паломництва була Свято-Успенська Унівська Лавра. Розпочалась проща Божественною Літургією, яку очолив о. Іван Глова, духівник ЦДВ. Зокрема, він наголосив на «важливості довіри до Бога у тих моментах, коли важкі обставини часто є невід’ємними у нашому житті». Опісля братом Олександром, монахом Студійського уставу, була проведена екскурсія монастирем, де всі присутні мали змогу дізнатись про історичні події даного монастиря та помолитись до Чудотворної ікони.

На завершення усі присутні мали спільну трапезу та обмін враженнями від мандрівки. Дорогою додому паломники молились та співали народних пісень.