ПАЛОМНИЦТВО «ЗА НОВІ ПОКЛИКАННЯ»
  • Втр, 03/10/2017 - 09:30

Щороку на початку осені, в останню суботу вересня або в першу суботу жовтня, збираються у Зарваниці, біля чудотворної ікони Богородиці всі священики, брати, сестри-монахині, «третьочинці» та парафіяни з різних куточків України, де здійснюють своє служіння члени Чернечої Родини Воплоченого Слова. Цьогорічне паломництво мало одну дуже важливу для Церкви і для Згромадження  ціль – випросити в Господа нові покликання до богопосвяченого стану життя, за монахів і монахинь.

У суботу 30 вересня Зарваниця приймала чисельних паломників, які з’їхалися з Івано-Франківська, Тернополя, Бурштина, Стрия, Закарпаття, Вінниці і Скадовська. 36 священиків співслужили Святу Літургію, яку очолив преп. о. Теодор Мацапула, настоятель Згромадження Воплоченого Слова в Україні. Серед всіх священиків, були присутні 7 священиків, які здійснюють своє служіння в Росії, а самі родом з Бразилії, Аргентини, Колумбії. Владика Теодор (Мартинюк), привітав, від імені Митрополита Василія (Семенюка), усіх священиків і прочан, перед початком відправи та побажав, що ми почувалися «як вдома».

 Ми приїхали у це паломництво, щоб:

  • Подякувати Богові за всі дари, отримані протягом останнього року нашими священиками, братами і сестрами, а також і мирянами – «третьочинцями» та парафіянами у всіх спільнотах в Україні, бо дякувати – означає цінувати дари, дані Богом!
  •  Подякувати всім членам нашої Чернечої Родини «Воплоченого Слова» за їхнє служіння – за все, що робить кожен для спільного добра нашої Родини;
  • Єднатися з цілою Католицькою Церквою, продовжуючи молитовно відзначати Ювілей 100-ліття Об’явлення Богородиці у Фатімі, пригадуючи собі слова Марії, дуже актуальні для нас: «Моліться на вервиці щодня, щоб досягти миру та кінця війни»;
  • За бажанням Патріарха Йосифа Сліпого «великого бажати», просячи в Бога ласки витривалості у посвяченому житті для всіх наших священиків, монахів і монахинь, і випрошуючи нові покликання до богопосвяченого життя;
  • Подякувати всім нашим парафіянам та вірним, які приходять до наших храмів і моляться з нами. Дякуємо вам за вашу постійну підтримку та допомогу.

Колись Ісус сказав такі слова: «Жнива великі, а робітників мало. Просіть, отже, Господа жнив, щоб послав робітників на свої жнива» (Лк 10,2). Тому, в цьому паломництві ми особливо молилися за «робітників» для Христової Церкви, для продовження місії Христа у світі, для проповіді Євангелія кожній людині. Паломники спільно молилися, трапезували і співали, роздумували над спасінням душі, над потребою нових покликань  – і так творили одну чисельну паломницьку родину. Богу дякуємо за все.

о. Йосафат Бойко, ВС