Паломництво-зустріч «Мати Божа з Ґвадалюпе – Зоря нової євангелізації на американському континенті»
  • Птн, 15/11/2013 - 14:03

16 листопада 2013 р. в санктуарії Пресвятої Богородиці в мексиканському місті Ґвадалупе, де у ХVІ–му сторіччі відбулись об’явлення Пресвятої Богородиці і де зберігається нерукотворний чудотворний образ Небесної Покровительки не тільки Мексики, але й усього американського континенту, розпочнеться паломництво-зустріч з нагоди закриття Року Віри. Зустріч, організована Папською комісією в справах Латинської Америки, Лицарями Колумба та Інститутом Вищих Студій в Ґвадалюпе на тему «Мати Божа з Ґвадалюпе – Зоря нової євангелізації на американському континенті», відкриється відеозверненням Папи Франциска, який схвалив та поблагословив цю ініціативу.

Передбачена участь понад 80-ти кардиналів та єпископів, як з Південної, так із Північної Америк, численні з яких будуть виступати на конгресі. Будуть присутніми також і представники духовенства, богопосвячених осіб, церковних рухів та організацій і мирян, які зберуться разом, щоб обговорити виклики, які ставить нова євангелізація та обмінятись душпастирським досвідом, що завжди є джерелом взаємозбагачення.

Протягом трьох днів, серед іншого, будуть розглядатись теми: «Значення понтифікату Папи Франциска для латиноамериканського континенту», «Нова євангелізація та континентальна місія в Латинській Америці», «Роль Пресвятої Богородиці з Ґвадалюпе в євангелізаційній місії». Будуть обговорені інші важливі питання, що стосуються співпраці та спільності між місцевими Цервами на всьому американському континенті, як також питання культури й суспільства та тема «Марії – Матері Церкви» в контексті 50-ї річниці ІІ Ватиканського Собору. Особливе зацікавлення викликають теми, пов’язані з народною побожністю, подружжям і сім’єю, вихованням духовенства, місіями, екуменізмом, катехитичним служінням, виховною, соціальною та харитативною діяльністю Церкви, як також проблемами, які заторкують політичне життя континенту.

Під час богослужень до учасників конгресу приєднаються десятки тисяч паломників, які постійно прибувають до Ґвадалюпського храму. Слід згадати, що кожного року санктуарій Пресвятої Богородиці в Ґвадалюпе відвідує 12-14 мільйонів вірних не тільки з Латинської Америки, але й з усього світу.

Передбачена молитва «Ґвадалюпської вервиці» та «Вервиці латиноамериканського континенту», Марійське чування на честь Пречистої Діви з Ґвадалюпе. З нагоди конгресу відбудеться посвячення просторої «Марійської площі» перед санктуарієм. Прочани, які прибувають до храму в Ґвадалюпе, запрошені молитись за успішне проведення прощі-зустрічі, якою завершиться Рік Віри на латиноамерикнаському континенті та його духовні плоди.

Текст із сайту Радіо Ватикану