Паломники надії. Папа Франциск затвердив гасло Ювілею 2025 року
  • Чтв, 13/01/2022 - 16:31

Під час аудієнції, наданої на початку року очільникові Папської Ради сприяння новій євангелізації, Папа Франциск затвердив тему наступного Святого Року.

Папа Франциск турбується про те, щоби Ювілей 2025 року був якнайкраще приготованим. Про це архиєпископ Ріно Фізікелла, Голова Папської Ради сприяння новій євангелізації, розповів у інтерв’ю для телеканалу «Telepace», говорячи про аудієнцію в Папи Франциска, що відбулася 3 січня 2022 року. Під час цієї зустрічі Святіший Отець затвердив гасло Святого Року, яке за його словами можна підсумувати двома словами: «Паломники надії».

Старанні приготування

Як ми вже повідомляли, Папа Франциск доручив Папській Раді сприяння новій євангелізації координувати на рівні Апостольської Столиці приготування до Святого Року 2025. В рамках цього завдання очільник Папської Ради архиєпископ Ріно Фізікелла цими вже зустрівся з настоятелями Державного Секретаріату, Адміністрації Майна Апостольської Столиці та Секретаріату з економічних питань.

Очільник відомства, відповідального за приготування, зазначив, що «потрібно багато чого зробити» протягом наступних років. І хоча це очікуються додаткові вказівки від Папи, необхідні для створення «ефективної організаційної машини», робота вже розпочалася.

За словами архиєпископа Фізікелли, один із пріоритетів стосується прийняття прочан. У контексті Святого Року таких очікується чимало, сподіваючись на те, що протягом наступних двох років надзвичайний стан в охороні здоров’я вже більше не обумовлюватиме діяльність так, як сьогодні. Він підтвердив, що вже відбуваються постійні контакти з мерією Риму, з регіональною владою та з італійським урядом, «аби все могло відбуватися в повній безпеці та зі здатністю до гостинності, яку місто завжди гарантувало».