Паломники Року Милосердя: це Ювілей надії для кожного особисто і всього людства
  • Срд, 09/12/2015 - 17:08

Це Ювілей прощення, ювілей надії – так паломники, які прибули 8 грудня 2015 року на площу святого Петра у Ватикані з усіх куточків світу, підсумували свої почуття, з якими вони пережили відкриття Святих Дверей. Очевидно,  серед десятків тисяч вірних не бракувало й українських прочан, як також українців, що живуть у Римі та Італії, серед яких богопосвячені особи та семінаристи Колегії святого Йосафата, яких бачимо на світлині.

«Це ювілей прощення». «Це надія – для нас, для нашої родини і для всього людства». «Для мене Рік Милосердя – це Господь, Який розкриває обійми, щоб сказати мені: «Люблю тебе, я з тобою, ти в моєму серці».

Група італійських прочан із Сієни відбула піше паломництво, яке вони розпочали 1 грудня, пройшовши всіма етапами давньої покутничої прочанської дороги. «Ми вирішили прийти до Риму пішки, як ще в давнину робили прочани з усієї Європи. Наша дорога не була легкою. Але ми взяли участь у Святій Месі і переступили поріг Святих Дверей з надзвичайним духовним піднесенням.».

Аргентинський юнак, що тепер мешкає в Римі, сказав, що весь час мав перед очима дорогих йому осіб в Аргентині. Перед Святими Дверима він просив у Бога, щоб дав також і їм ласку отримати Його милосердя і прощення.

А багатодітна сім’я з Верони радо поділилась своїми почуттями, наголошуючи, що вони намагаються навчити своїх дітей любити, прощати, бути милосердними. «Всім нам потрібно прощення, – сказала мама Ельвіра, – усі потребують не тільки почуватись прощеними Богом, але прощати ближнім». А тато Лоренцо додав, що Папа Франциск закликав бути близько потребуючих, а це означає дбати і про тих, хто близько, і про тих, хто далеко, молитись за всіх потребуючих у світі, бо милосердя – це життя, а жити як одна сім’я, – це братерство.

Радіо Ватикану