Пам'ятаємо й не забуваємо… Вшанування пам'яті загиблих вояків на Красному полі
  • Втр, 22/03/2016 - 22:31

19 березня 2016 року молодь з різних куточків Закарпаття зібралась на Красному полі для  вшанування пам’яті загиблих вояків на Красному полі та блаж. пам’яті о. Августина Волошина – Президента Карпатської України.

Розпочалось все з Божественної Літургії за упокій загиблих вояків на Красному полі та блаж. пам’яті о.Августина Волошина у с.Рокосово, яку провадив о.Мелетій Рішко. У своїй проповіді о.Мелетій наголосив про важливість любові до Батьківщини та батьків.

Згодом, молодь разом з духовними отцями здійснили піший похід з с.Рокосово до Красного поля, де відбулась панахида та запалення свічок пам’яті. О.Михайло Станко відзначив деякі історичні факти, пов’язані з Красним полем та важливість існування Карпатської України для українського народу та зокрема для закарпатців. О.Михайло Погорляк наголосив на важливості цінування історичного минулого Закарпаття. Молодь з ентузіазмом та захопленням співала патріотичні пісні. Закінчилось перебування на Красному полі виконанням гімну України та спільними фотографіями.

Потім молодь повернулась до с.Рокосово, де о.Мелетій Рішко мав науку «Сенс життя» та о.Теодор Станинець – «Свобода у житті християнина». Потім були ігри, волейбол та просто добре проведений час.

Альона Перец