Пам'ятна медаль до восьмої річниці понтифікату Бенедикта XVI
  • Нед, 30/09/2012 - 00:00

29 вересня відбулось презентація пам'ятної медалі, присвяченої восьмим роковинам понтифікату Бенедикта XVI. Вона була викарбувані на монетному дворі Італійської Республіки в трьох варіантах: золотою, срібною та бронзовою. Розмір медалі - 44 мм в діаметрі.

 

На аверсі – профільне зображення  Святішого Отця, навколо якого розміщено напис латинською мовою: Бенедикт XVI, Верховний Первосвященик, Рік восьмий. Також маленькими літерами згаданий автограф автора - італійської художниці Маріанжели Кришоцці. На гурті вибито латинською мовою "Місто Ватикан".

 

На реверсі медалі вміщено зображення Христа Царя - копія візантійської мозаїки, яка прикрашає Палатинську каплицю королівського палацу в Палермо XII-ХІVст. "Образ Христа Владаря," того, хто управляє всім світом ", передає повсюдне послання віри в Ісуса Христа, першого Євангелізатора і Бога, який втілився на землі", - наголошується в повідомленні Прес Служби. Христос з образу благословляє трьома пальцями, що символізує Святу Трійцю і тримає в руках Книгу Життя, що нагадує про слова з Євангелія від св. Івана: "Я - світло світу. Хто йде за Мною, не буде ходити у темряві, але матиме світло життя ". Кожен екземпляр медалі пронумерований і має спеціальний сертифікат з печаткою Держсекретаріату і Монетного двору Італії.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va