Панахида у Ватикані за участю Посольства України при Святому Престолі
  • Втр, 27/11/2018 - 13:03

22 листопада Посольство України при Святому Престолі долучилося до міжнародної акції «Запалімо свічку пам’яті !», приуроченої до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу, яка відбулася в Соборі Святого Петра у Ватикані.

Панахиду, очолювану Владикою Діонісієм (Ляховичем) та Владикою Іринеєм Біликом спільно з о.Теодосієм (Гренем), а також за участі о.Андрія (Солецького), о.Степана (Стареправо) й о.Маврикія (Попадюка), відбувся у самому серці Собору біля могили Святого Петра.

Під час молитви було запалено свічку та вшановано пам'ять мільйонів невинних жертв Голодомору-геноциду Українського народу, яких у 1932-1933 роках сталінський режим цілеспрямовано прирік на муки голодної смерті.

Поминальна хода завершилися біля вівтаря Святого Еразма з мозаїчними зображеннями Святих Володимира та Ольги, хрестителів нашого народу.
До міжнародної акції «Запалимо свічку пам’яті» приєдналися також представники молодіжного руху «Скаутство Європи в Україні» з Житомирщини та Тернопільщини, які напередодні відвідали наше Посольство.