Панахида за Героя Небесної Сотні Богдана Ільківа
  • Срд, 22/02/2017 - 16:24

У середу, 22 лютого 2017 року, на полі почесних поховань (поле №67) Личаківського цвинтаря у Львові відбулася панахида за уродженця смт. Щирець (Пустомитівський район) , героя Небесної Сотні Богдана Ільківа у третю річницю його відходу до вічності, та за всіх полеглих на Майдані та у конфлікті на Сході.

Молитву під проводом о. Тараса Фітя, адміністратора парафії Пресвятої Тройці у Щирці, звершили родичі, односельчани та приятелі Героя, а також ті, хто долучився до молитовного спогадування Героїв Майдану у треті роковини розстрілів.

По завершенні о. Тарас звернувся до присутніх зі словом підтримки і віри у Боже Милосердя, наголосивши на особливому відчутті гідності і любові, яке змусило Героїв Майдану віддати свої життя за майбутнє України, і на значенні жертви, яку вони добровільно склали. «Ваше покоління виховувалося на прикладі фальшивих героїв. Ваші діти будуть виростати на прикладі справжніх героїв» – підкреслив ієрей.

Щирчани також помолилися на могилі ще одного односельчанина, Тараса Конкевича, що загинув у АТО на Сході України.

Довідка: Богдан Ільків отримав важке поранення від кулі снайпера на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року під час розстрілу Майдану Гідності у Києві. Помер у реанімації 17-ї столичної лікарні 22 лютого, похований на Алеї Героїв на Личаківському цвинтарі 24 лютого 2014 року.