Панама 2019: логотип із серцем Діви Марії та хрестом ВДМ
  • Втр, 15/01/2019 - 11:28

Три кольори та шість символів вміщені в логотипі Всесвітнього дня молоді, який збирає в Панамі юнаків і дівчат з усього світу.

Ніжність Пречистої Діви Марії та Її вручення Себе Богові керували рукою студентки Амбар Кальво, що вивчає архітектуру, яка створила логотип Всесвітнього дня молоді 2019, що відбуватиметься наприкінці січня в Панамі. Темою зустрічі є слова Пречистої Діви Марії, якими Вона дала відповідь на Господнє покликання: «Ось я, слугиня Господня, нехай зі мною станеться за Твоїм словом», що відображено в логотипі, основою якого є стилізована у формі серця літера «М».

Складовими частинами цього серця є, власне, силует Богородиці, що представляє Її в момент Благовіщення, паломницький хрест, який за бажанням засновника всесвітніх днів молоді святого Івана Павла ІІ став одним із символів цих зустрічей, та зображення Панамського перешийка, як посилання на місце проведення цьогорічного форуму. Силует Марії авторка зобразила як дорогу, що веде до зустрічі з Ісусом, в той час як п’ять білих точок, розташованих немов корона над головою Богородиці, представляють паломників з кожного континенту.

Емблема виконана в трьох кольорах: червоний, синій і блакитний. Такий вибір дизайнерки символізує Христову любов і Його страсті за наше спасіння (хрест червоного кольору), ризи Пречистої Діви Марії та води Тихого океану й Карибського моря. Синій та червоний – це також кольори панамського прапора.