Папа: англійська мова в літургії сприяла зміцненню єдності Церкви
  • Птн, 18/10/2013 - 18:46

18 жовтня 2013 Понтифік зустрівся з Міжнародною комісією з англійської мови в літургії, члени якої знаходяться в Римі з нагоди 50-ї річниці створення.

За словами Святішого Отця, існування подібного органу, це прояв "духу єпископської колегіальності". Комісія протягом 50 років займалася не тільки перекладом літургійних текстів, а й внесла свій значний внесок у вивчення, розуміння традиції Церкви, що  сприяло свідомій й активній участі віруючих у літургії.

Завдяки зусиллям комісії, незліченна кількість католиків у всьому світі отримала можливість молитися спільною  мовою. Це, за словами Папи, сприяло зміцненню єдності Церкви. Ця єдність та спілкування, які беруть свій початок у Пресвятій Трійці, "посилюють багате розмаїття", вважає Святіший Отець.

Міжнародна комісія з англійської мови в літургії є органом, створеним низкою єпископських конференцій англомовних країн з метою перекладу літургійних книг Римського обряду на англійську мову. Вона була створена в 1963 р. для реалізації постанов II Ватиканського Собору, який закликав поширено використовувати національні мови в літургії. До її складу входить 11 єпископатів, ще 15 мають статус асоційованих членів.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va