Папа: Багатство іракського народу полягає в єдності у різноманітності
  • Срд, 29/03/2017 - 16:02

«Багатство дорогого іракського народу полягає саме в цій мозаїці, що представляє єдність у різноманітності, силу в єдності, процвітання в гармонії», – сказав Папа Франциск, вітаючи наприкінці загальної аудієнції у середу, 29 березня 2017 р., делегацію іракських наглядових органів, що складалася з представників різних релігійних груп. Їх супроводжував кардинал Жан-Луї Торан, Голова Папської Ради з питань міжрелігійного діалогу.

Глава Католицької Церкви заохотив іракську делегацію «й надалі прямувати вперед цим шляхом» та «молитися за те, щоб Ірак віднайшов мир, єдність і процвітання у примиренні та гармонії між своїми різними етнічними й релігійними складовими».

«Моя думка, – додав він, – лине до цивільного населення, заблокованого у західних кварталах Мосулу, та до вимушених переселенців з причин війни, з якими єднаюся у стражданнях через молитву й духовну близькість. Висловлюючи свій глибокий біль з приводу жертв кровопролитного конфлікту, знову звертаюся до всіх із закликом всіма силами анґажуватися у захист цивільного населення, що є імперативним і невідкладним обов’язком».