Папа барселонцям: Наслідуйте Діву Марію щоденними жестами любові
  • Чтв, 09/12/2021 - 18:43

Папа Франциск записав привітання з нагоди інавгурації вежі Діви Марії в базиліці Sagrada Familia в Барселоні.

Підносячи свій погляд на зірку, що увінчує вежу Діви Марії, споглядайте нашу Матір, бо щоразу, коли дивимося на Марію, оновляємо нашу віру в революційну силу ніжності та близькості. Із таким заохоченням Папа Франциск звернувся до вірних Барселонської Архидієцезії, промовляючи до них через відеопослання, записане з нагоди інавгурації вежі на честь Пресвятої Богородиці в монументальному храмовому комплексі Sagrada Familia в Барселоні.

Спорудження храму на честь Святої Родини, задуманого великим архітектором Антоні Ґауді, триває досі. Згідно з проектом, над святинею височітимуть 18 шпилів – на честь Ісуса Христа, Пресвятої Богородиці, чотирьох євангелістів і дванадцятьох апостолів. Цими днями було завершено вежу на честь Діви Марії, яку увінчує 12-промінна зірка зі сталі та скла. Офіційна інавгурація вежі відбулася в урочистість Непорочного Зачаття 8 грудня 2021 року.

За прикладом Марії

Звертаючись до барселонців, Папа Франциск скеровує окрему думку до найубогіших, хворих і людей, які постраждали від пандемії та її наслідків, до похилих віком і до молоді, до тих, які переживають різні випробування, зазначаючи, що саме дня них сяятиме зоря на вежі Марії, яка є «Зорею нової євангелізації».

«Заохочую всіх вас наслідувати приклад Діви Марії щоденними жестами любові та служіння. Непорочна краса нашої Матері є неповторною, й, водночас, приваблює нас. Нехай же ця зірка, що від сьогодні сяятиме, освічує вас, аби перебираючи зернятка розарію, ви раз і назавжди казали “так” на Господню благодать і рішуче “ні” гріхові», – побажав Святіший Отець.

Втілюючи Євангеліє у щоденному житті

Папа закликав мешканців Барселони чинити все можливе для того, щоби місто ставало якомога придатнішим для життя та гостинним для всіх, побажавши опіки й проводу Матері Божої для керівників міста, Її опіки для сімей, аби Вона чувала над їхніми домівками, школами та університетами, над офісами, крамницями, лікарнями та в’язницями. «Не переставайте молитися за вбогих і відкинених, бо вони перебувають у Божому серці. І чимало разів ми є відповідальними за їхню вбогість та за їхнє виключення», – додав Наступник святого Петра.

«Нехай же ця зоря, засвічена на вежі Діви Марії, освічує також шлях до впровадження у життя дієцезального душпастирського плану, випромінюючи повсюди радість Євенгелія. Щоби, розпочавши від особистої зустрічі з Христом, ви зростали у братерстві, у звіщенні Доброї Новини Євангелія молоді, в прийманні вбогих і марґіналізованих, розпочинаючи від розпізнання, притаманного тим, які мають витончений слух, аби чути Святого Духа, та серце, повністю готове виконувати те, про що Він нас просить», – сказав Святіший Отець, закликавши не забувати про літніх людей, пам’ятаючи про те, що «дерево без коріння не росте і не розцвітає».