Папа бажає миру Лівії та закликав молитися за молодший медперсонал
  • Нед, 19/01/2020 - 16:48

Під час недільної зустрічі з вірними Глава Католицької Церкви скерував їхню думку до кризової ситуації в Лівії, побажавши успіху мирним ініціативам, а також приєднався до проголошеного ВООЗ Року медсестри й акушерки.

“Дорогі браття й сестри, сьогодні в Берліні відбувається конференція, скликана з метою обговорити кризу в Лівії. Щиро бажаю, аби ця дуже важлива зустріч започаткувала шлях до припинення насильства та до вирішення, досягненого шляхом переговорів, що вестиме до миру й дуже очікуваної стабільності країни.”

 – сказав Папа Франциск, промовляючи до вірних після проказування молитви «Ангел Господній» в неділю, 19 січня 2020 року.

Молитва за медсестер і акушерок

Щоб підкреслити неоціненну роль молодшого медичного персоналу в ефективному лікуванні та реабілітації хворих, Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила 2020 рік Роком акушерки та медсестри. Наприкінці недільної зустрічі Святіший Отець нагадав вірним про цю ініціативу. Він сказав:

“З приємністю нагадую про те, що 2020 рік на міжнародному рівні визначений як «Рік медсестри та акушерки». Медсестри й медбрати – найчисельніші представники медичного персоналу, які є найближчими до хворих, а акушерки здійснюють, мабуть, найблагороднішу серед професій. Молімося за них усіх, щоб вони могли якнайкраще виконувати свою цінну працю.”