«Папа Бенедикт у кращій формі, ніж рік тому»
  • Чтв, 28/08/2014 - 10:10

Кардинал Курт Кох, швейцарський теолог, нинішній голова Папської ради підтримки єдності християн, тепер став ще й новим духовним і теологічним очільником Кола учнів Ратцінгера.

Така думка неформального лідера цього об’єднання, о. Стефана Хорна. На його переконання, цьогорічна зустріч Кола, яка завершилася в неділю, була у певному сенсі переламною. В теологічних дискусіях не брали участі папа-сеньйор Бенедикт, і не прибув на засідання кардинал Шенборн. За таких обставин роль провідника перейняв кардинал Кох.

За словами о. Стефана Хорна, у Колі учнів Ратцінгера групуються дві терчії: нових і старих членів об’єднання. Старших починає щоразу більше бракувати, з огляду на вік і стан здоров’я. Молоді дослідники думки Ратцінгера щоразу більше утверджують свою автентичність. Для всіх же найважливішою подією стала зустріч із давнім учителем.

«Це було прекрасно, — сказав о. Хорн. — Насамперед очікування, а потім радість Папи Бенедикта. Красива й урочиста Меса з проповіддю, така як завжди, по Євангелію дня. Папа порадував нас свіжістю думки. Він був у кращій формі, ніж рік тому. Роки вочевидь минають, але духовна свіжість і радість були воістину прекрасні».