Папа Бенедикт XVI надіслав вітання новообраному Главі Коптської Православної Церкви
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

«У ці непрості часи християнам дуже важливо свідчити про любов та дружбу, яка їх пов’язує, пам’ятаючи молитву Ісуса під час Тайної Вечері: щоб усі були одно, щоб світ увірував», – читаємо у вітальній телеграмі, яку Папа Бенедикт XVI надіслав новообраному Главі Коптської Православної Церкви єпископові Тевадросові. Святіший Отець висловив своє переконання у тому, що новий предстоятель, за прикладом свого попередника Шенуди ІІІ, вмітиме бути «справжнім духовним батьком» для своєї спільноти та дієвим партнером своїх співгромадян в «будуванні нового Єгипту в мирі та гармонії, на служінні спільному благу та добру всього Близького Сходу».

 

Користаючи з нагоди, Глава Католицької Церкви висловив вдячність Господу Богу за важливий поступ у стосунках між Церквами, підносячи свої молитви за те, щоб дружба й діалог тривали й надалі, «приносячи плоди дедалі тіснішої солідарності та тривалого примирення».

 

Зосереджена у Єгипті Коптська Православна Церква, яка налічує приблизно 8 мільйонів вірних та є найбільшою християнською конфесією на Близькому Сході, обрала нового предстоятеля у неділю, 4 листопада. Шістдесятирічний єпископ Тевадрос є 118-м з черги Олександрійським Папою та Патріархом Столиці святого Марка.

 

Джерело: Радіо Ватикан