Папа Бенедикт XVI попрощався з кардиналами
  • Чтв, 28/02/2013 - 14:02

У четвер, 28 лютого 2013 р., об 11-й годині місцевого часу, Папа Бенедикт XVI прийняв у Апостольському палаці кардиналів, присутніх у Римі, щоб подякувати і попрощатися з ними перед завершенням свого понтифікату. На початку зустрічі з подячним словом до Святішого Отця звернувся кардинал Анджело Содано, Декан Кардинальської Колегії:

Ваша Святосте,
з великим хвилюванням присутні у Римі Отці Кардинали збираються навколо Вас, щоб ще раз виявити Вам свою любов та висловити Вам свою живу вдячність за Ваше свідчення самозреченого апостольського служіння для добра всієї Христової Церкви та цілого людства.

Минулої суботи, наприкінці духовних вправ у Ватикані, Ви бажали подякувати своїм співробітникам Римської Курії, користуючись цими зворушливими словами: Мої друзі, хочу подякувати всім вам не лише за цей тиждень, але за всі ці вісім років, протягом яких ви несли зі мною, з великою компетентністю,прихильністю, любов’ю та вірою тягар Петрового служіння.

Улюблений та шанований Наступнику святого Петра, це ми повинні дякувати Вам за приклад, який Ви нам давали протягом цих восьми років понтифікату. 19 квітня 2005 року Ви були включені у довгий ланцюг Наступників Апостола Петра, а сьогодні, 28 лютого 2013 р., Ви готуєтесь залишити нас, в очікуванні, що кермо Петрового човна перейде в інші руки. Таким чином, і надалі триватиме це апостольське наступництво, яке Господь обіцяв своїй святій Церкві, аж доки залунає на землі голос Ангела Апокаліпсису, який звістить: "Tempus non erit amplius ... consummabitur mysterium Dei" (Одкр. 10, 6-7) «немає більше часу... сповнилося Боже таїнство». Тоді завершиться історія Церкви, разом з історією світу, з приходом нового неба і нової землі.

Святіший Отче, з глибокою любов’ю ми намагалися супроводжувати Вас на цьому шляху, переживаючи досвід учнів з Еммаусу, які пройшовши з Ісусом значну частину шляху, казали один-одному: «Чи ж не палало наше серце, коли Він промовляв до нас?»

Так, Святіший Отче, знайте, що також і наше серце палало, коли ми крокували з Вами протягом цих восьми років. Сьогодні ще раз хочемо висловити Вам свою вдячність.

Одноголосно повторюємо характерний вислів Вашої дорогої батьківщини: "Vergelt's Gott", Нехай Бог Вам віддячить!

Джерело: Радіо Ватикан