Папа Бенедикт XVI прийняв у церковне сопричастя новообраного Олександрійського Патріарха Коптської Католицької Церкви
  • Птн, 18/01/2013 - 00:00

У п’ятницю, 18 січня 2013 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Бенедикт XVI прийняв у церковне сопричастя Блаженнішого Ібрагіма Ісаака Сідрака, Патріарха Олександрійського Коптської Католицької Церкви. Обраний 15 січня 2013 року Синодом Єпископів цієї Церкви, патріарх Ібрагім просив про це, відповідно до приписів 76 канону Кодексу Канонів Східних Церков.

 

Синод Єпископів Коптської Католицької Церкви, який засідав у Каїрі від 12 до 16 січня, порадившись зі Святішим Отцем, прийняв зречення з уряду, подане дотеперішнім патріархом Антоніосом кардиналом Наґібом, обравши його наступником дотеперішнього Єпарха Ель-Міньї владику Ібрагіма Ісаака Сідрака.

 

Новообраний патріарх Сідрак народився 19 серпня 1955 року в Центральному Єгипті. Навчався в коптській семінарії, опісля здійснював душпастирські обов’язки у патріаршій єпархії. Після навчання у Римі, здобувши докторат з догматичного богослов’я, викладав у патріаршій семінарії, очолював катехитичну комісію своєї Церкви. У жовтні 2002 року обраний єпископом Ель-Міньї, а 15 листопада отримав архиєрейські свячення.

 

Коптська Католицька Церква належить до Олександрійської літургійної традиції. Вона постала внаслідок повернення до єдності з Єпископом Риму частини вірних Коптської Православної Церкви. Копти католики проживають у Єгипті та Судані. Існує невелика кількість емігрантів в інших країнах.

 

Джерело: Радіо Ватикан