Папа Бенедикт XVI прийняв зречення з уряду Глави Халдейської Католицької Церкви
  • Срд, 19/12/2012 - 17:51

У середу, 19 грудня 2012 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Бенедикт XVI прийняв зречення з уряду, подане Главою Халдейської Церкви Блаженнішим Еммануїлом ІІІ кардиналом Деллі, Халдейським Патріархом Вавилону, та скликав на 28 січня 2013 р. до Риму Синод Єпископів цієї Церкви для обрання наступника, доручивши кардиналові Леонардо Сандрі, Префектові Конгрегації для Східних Церков, очолити його.

 

Вісімдесятип’ятирічний патріарх Еммануїл ІІІ, який народився 6 жовтня 1927 року, очолював Халдейську Церкву від 3 грудня 2003 року. Під час консисторії 24 листопада 2007 року Папа Бенедикт XVI ввів його до Колегії Кардиналів.

Пригадаємо, що Халдеї – це назва стародавнього народу, що мешкав на Близькому Сході, на північно-західному березі Перської затоки. Сьогодні ж цим словом називають перських та месопотамських християн, особливо – тих, які прийняли унію з Римом. Халдейська Католицька Церква поширена на території сучасних Іраку, Ірану, Туреччини, інших країнах Близького Сходу та в діаспорі. Осідком халдейського католицького Патріарха є столиця Іраку місто Багдад.

 

Джерело: Радіо Ватикан