Папа Бенедикт XVI прийняв Президента Ґватемали
  • Суб, 16/02/2013 - 17:18

У суботу, 16 лютого 2013 р., Святіший Отець Бенедикт XVI прийняв на аудієнції Президента Ґватемали Отто Фернандо Переcа Моліну, який пізніше зустрівся також з Державним Секретарем кардиналом Тарчізіо Бертоне та архиєпископом Доменіком Мамберті, відповідальним за стосунки з державами. Варто зазначити, що це був останній офіційний державний візит одного з Глав Держави в цьому понтифікаті. Запланована на 23 лютого зустріч з Президентом Італії матиме приватний характер.

У повідомленні Ватиканського прес-центру читаємо, що під час розмов висловлено задоволення з приводу доброго стану існуючих взаємин між Святим Престолом та Ґватемальською Державою. Висловлено оцінку особливому вкладові Католицької Церкви у розвиток країни, зокрема, у сфері освіти та поширення загальнолюдських і духовних цінностей, а також через харитативну та соціальну діяльність, в тому числі і після нещодавнього землетрусу.

Крім того, висловлено згоду щодо необхідності й надалі співпрацювати над подоланням такого суспільного лиха, як бідність, наркоторгівля, організована злочинність та наслідки еміграції. Окрему увагу звернено на важливість захисту життя, починаючи від його зачаття.

Джерело: Радіо Ватикан