Папа благословив дзвін «Голос ненароджених» для Замбії
  • Чтв, 23/03/2023 - 08:54

Згадуючи про цю ініціативу у вітанні для польських паломників, Папа Франциск наголосив на тому, що кожне життя є священним і недоторканим.

Перед початком загальної аудієнції у середу, 22 березня 2023 р., Папа Франциск поблагословив дзвін «Голос ненароджених», який польська фундація «Так життю» подарувала для Замбії. Дзвін, призначений для катедрального собору Дитятка Ісуса в Лусаці, побуває в багатьох інших містах африканської країни. В церемонії, разом з представниками фонду, взяв участь також Архиєпископ Лусаки Алік Банда.

Такі дзвони вже звучать у Польщі, в Україні та в Еквадорі. Благословення дзвону для України та Еквадору відбулося 27 жовтня 2021 року.

Вітаючи польськомовних учасників загальної аудієнції Папа Франциск згадав про цю ініціативу. «Цієї суботи, – сказав він, – ми святкуватимемо урочистість Благовіщення. У вас на батьківщині це також День святості життя. Як знак необхідності захищати людське життя від зачаття до природної смерті, фундація “Так життю” передає Замбії дзвін “Голос ненароджених”, який я поблагословив сьогодні вранці. Нехай же його передзвін несе послання про те, що кожне життя є священним, що кожне життя є недоторканним».