Папа: Бог любить нас як матір і як батько
  • Чтв, 22/03/2018 - 13:27

У проповіді під час ранкової Святої Меси в каплиці «Дому Святої Марти» у Ватикані у четвер, 22 березня 2018 р., Святіший Отець пригадав про вірність Господа Бога, зазначаючи, що приступити до святого Таїнства Покаяння не є схожим до хімчистки, де бажаємо усунути плями, але є моментом, в якому отримуємо Божі обійми та Його любов.

Господь є вірним, Він не забуває про нас, і це є причиною нашої надії. На порозі Страсного Тижня Церква пропонує призадуматись над темою Божої вірної любові, мовив Папа Франциск, а пригадуючи укладення союзу з Авраамом, наголосив: «Господь завжди вірний Своєму союзові». І цей укладений між Богом та людьми союз триває протягом історії, незважаючи на гріхи та ідолопоклонство людей.

Глава Католицької Церкви підкреслює, що безмежна любов Господа до людини є як любов батька і як любов матері. При цій нагоді проповідник пригадав, що на свято матері в Аргентині матерям дарують квітку, яка називається «не забудь мене». Ця квітка має два відтінки: ніжно голубий колір для живих матерів, а фіолетовий для померлих. «Такою є любов Бога, як любов матері. Бог не забуває про нас. Ніколи. Він не може, адже є вірним Своєму союзові. Це дає нам впевненість», – зазначив Єпископ Риму, запевняючи у тому, що навіть коли життя людини не є найкращим, коли у ньому багато труднощів, а навіть гріхів, Господь пам’ятає про людину та любить її батьківською та материнською безмежною любов’ю.

Далі Вселенський Архиєрей наголосив, що тут мова йде про Божу вірність, яка приносить велику радість. Як для Авраама, так і для нас, радістю є ликувати в надії з приводу того, що навіть не зважаючи на нашу невірність Господеві, Він є завжди вірний нам. А джерелом Його вірності є Його велика любов до кожного із нас.