Папа: Богородиці, Утішительці пригноблених, ввіряємо український народ
  • Срд, 15/03/2023 - 19:33

Наприкінці загальної аудієнції Папа Франциск ввірив український народ Пресвятій Марії, Цариці миру. Він також звернувся із закликом шанувати під час війни місця культу.

 

Як під час кожної загальної аудієнції протягом останнього періоду, також і в середу, 15 березня 2023 р., Папа Франциск завершив свою зустріч з паломниками згадкою про Україну. Звертаючись до молоді, хворих, похилих віком і молодят, він заохотив «старанно прямувати великопосним шляхом, ввіряючись постійному заступництву Марії». «Їй, Утішительці пригноблених і Цариці миру, ввіряємо також мученицький український народ», – додав він.

Трохи раніше, згадуючи про православних сестер у Києві, Папа звернувся із закликом до воюючих сторін шанувати релігійні осередки. «Богопосвячені сестри, особи, що присвятили своє життя молитві, до якої би конфесії вони не належали, підтримують Божий люд», – сказав він.

Святіший Отець також скерував думку до постраждалих від циклону в Малаві: «Молюся за загиблих, поранених, переміщених осіб. Нехай же Господь підтримає найбільш постраждалі від цього стихійного лиха сім’ї та громади».