Папа: Боже ім’я святиться, коли живемо як Його діти
  • Чтв, 02/11/2017 - 17:36

У середу, 1 листопада 2017 р., вийшов у ефір другий випуск телепередачі «Отче наш», яка розпочинається розмовою в’язничного капелана о. Марко Поцци з Папою Франциском. Пригадаємо, що мова йде про цикл з дев’яти передач, приготованих телеканалом «Tv2000» Італійської Єпископської Конференції в співпраці з Секретаріатом з питань комунікації Святого Престолу.

«Коли йду молитися, іноді можу задрімати. Так траплялося також зі святою Теренею від Дитяти Ісуса. Вона ж говорила, що Господу Богу, нашому Отцеві, подобається, коли хтось задрімає», – сказав Святіший Отець в розмові з молодим священиком, яка була присвячена темі другого прохання з Господньої молитви: «нехай святиться ім’я Твоє». Папа навів коротенький 129 Псалом, в якому псалмоспівець стверджує, що стоїть перед Богом, як дитина в обіймах свого батька. Як зауважив Святіший Отець, це є одним із способів, яким святиться Боже ім’я: «коли почуваюся дитиною в Його обіймах».

Наступник святого Петра зазначив, що ми іноді називаємо себе християнами, кажемо, що маємо Отця в небі, але живемо «як люди, що не вірять ні в Бога, ні в людину», живемо «без віри, чинячи зло, не в любові, а в ненависті, в суперництві та війнах». «Чи Боже ім’я святиться в християнах, які змагаються між собою за владу. Чи святиться в житті тих, які не дбають про своїх дітей? Ні! Там Боже ім’я не святиться», – наголошує Папа.