Папа: Боже милосердя відроджує нас через молитву і Боже слово
  • Суб, 10/03/2018 - 22:39

Ставати через життя Святими Тайнами свідками Божого милосердя, яке є покликанням відкривати красу того, що Він нас любить. Із таким заохоченням Папа Франциск звернувся до членів Асоціації «Джерело Милосердя», приймаючи їх у суботу, 10 березня 2018 року.

Ця молитовна організація діє у франкомовних кантонах Швейцарії, об’єднуючи людей, які зацікавлені здійсненням завдань асоціації, між якими – поширення духовного життя та молитви до Божого Милосердя, зокрема, через організацію «шкіл молитви», пропозиція нового способу посвяченого життя та пропагування діл милосердя. Своє покликання «Джерело Милосердя» описує словами: контемплювати милосердя, призивати його для світу, та жити братньою любов’ю.

Звертаючись до представників асоціації, які прибули до Ватикану, Святіший Отець заохотив їх бути витривалими у «постійності та регулярності молитви». «Вам відомо, що саме там, у сердечній зустрічі з Господом, в слухані Його слова, нам дано щодня відроджуватися через живу воду Його милосердя, що випливає з Його відкритого серця. Нехай же і вам вдається через життя Святими Тайнами ставати свідками Божого милосердя, яке для всіх людей є покликанням розпізнати красу й радість того, що Він нас любить», – побажав Папа, додавши:

«Врешті, заохочую вас через братерське життя та з допомогою Святого Духа причинятися до зростання культури милосердя, що ґрунтується на відкриванні зустрічі з іншими: на культурі, в рамках якої ніхто не дивиться на іншого байдуже і не відвертає свій погляд, коли бачить страждання ближніх».