Папа: Церква буде рости, коли люди побачать скромність, смиренність і лагідність
  • Втр, 01/10/2013 - 21:32

Св. Літургію 1 жовтня 2013 року з Папою Франциском служили Рада кардиналів, створена вчора Понтифіком. У перший день жовтня починаються триденні консультації восьми кардиналів зі Святішим Отцем. У своїй проповіді Папа висловив надію, що такі зустрічі внесуть до Церкви більше скромності і уповання на Бога. Франциск зосередився на реакції двох учнів Христа, які хотіли, щоб вогонь зійшов на тих, хто не приймає Спасителя. Папа нагадав, що християнство − це не шлях помсти. Шлях християнина − це смирення і лагідність. І сили для цього, згідно зі словами Понтифіка, треба черпати з любові і "усвідомлення того, що ми знаходимося в руках Отця". Він закликав присутніх не шукати слави і користі для себе, бути скромними, і не боятися йти проти течії цього світу, який вважає все це "приниженням  величі людини". Що це не так, довела св. Тереза від Дитятка Ісуса, чий спогад відзначає сьогодні Церква, зазначив Папа.

Сила Євангелія полягає в тому, що вона досягає своєї найвищої точки в приниженні Ісуса. Церква зростатиме, якщо люди будуть бачити в ній свідоцтво скромності, смирення, лагідності, сказав Святіший Отець. Люди потребують свідків скромного милосердя, без зарозумілості, додав він. Милосердя − це просто, переконаний Папа, "поклонятись Богові і служити іншим". Саме тому скромна молода монахиня, св. Тереза, була названа покровителькою місій, так як за нею йде народ.

Франциск завершив свою проповідь думкою про нинішнє засідання Ради кардиналів, що покликана допомогти йому в управлінні Церквою. Він висловив сподівання, що її існування і робота допоможе Церкві давати найкраще свідчення народу, який побажає піти за нею.
За матеріалами http://be.radiovaticana.va