Папа: Церква повинна дати відповідь на антропологічну кризу, яку переживає світ
  • Птн, 20/05/2022 - 12:06

У посланні з нагоди 50-річчя Інституту Психології Папського Григоріянського Університету Папа Франциск, у світлі подій в Україні, вказує на завдання Церкви полегшувати страждання людини, гідність якої скривджена.

Перед обличчям глибокої антропологічної кризи, проявом якої є також війна в Україні, Папа Франциск наголошує на тому, що обов’язком Церкви є давати «відповідну та дієву відповідь». Про це він пише в посланні учасникам міжнародного симпозіуму «Адаме, де ти? Антропологічне питання сьогодні», організованому Папським Григоріанським Університетом з нагоди 50-річчя заснування Інституту Психології, який сьогодні перетворено в Інститут Антропології.

«Перед нашими очима ще раз відбувається величезна трагедія війни, що є найгіршим наслідком людської деструктивності, індивідуальної та системної, яку не беруть достатнім чином до уваги, не лікують належним чином і не виривають з корінням», – пише Святіший Отець, вказуючи на те, що світ «переживає сьогодні глибоку антропологічну кризу». І перед обличчям імперативу «навчитися казати ні злу, полегшувати біль поранених чи скривджених у своїй гідності», перед обличчям нагальності формувати здатних до цього людей, Церква, за словами Папи, очікує від інституту «якісного служіння».

«Вашою місією є служити сприянню людській особі та безперервному процесові євангелізації, що здійснюється через впроваджування в конкретність людського життя найбільшого дару відкуплення, довершеного Господом Ісусом Христом», – зазначає Святіший Отець, побажавши, аби відзначення 50-річчя стало спонукою для оновлення старань у сфері досліджень, викладання та піклування про людську особу.