Папа, черниця і мученики-священики: наближаються чергові беатифікації
  • Срд, 13/10/2021 - 16:19
Папа Франциск затвердив для проголошення Декрети Конгрегації визнання святих, що відкривають шлях до прослави як блаженних його попередника у Петровому служінні, колумбійської черниці та священиків, убитих з ненависті до віри в Аргентині. Щодо чотирьох інших кандидатів на прославу підтверджено геройський вимір чеснот.

Перед початком загальної аудієнції, що в середу, 13 жовтня 2021 року відбулася у Ватикані, Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції кардинала Марчелло Семераро, Префекта Конгрегації в справах визнання святих, під час якої затвердив для проголошення декрети цього відомства, які відкривають шлях до проголошення нових блаженних у Католицькій Церкві, а також підтверджують геройський вимір чеснот інших Слуг Божих, для прослави яких потрібне ще визнання чуда за їхнім заступництвом.

Слуга Божий Іван Павло І

Слуга Божий Іван Павло І

Саме визнанню таких чуд і були присвячені перші два декрети. Зокрема, підтверджено чудо, приписане заступництву Слуги Божого Івана Павла І (Альбіно Лучані), Папи Римського який народився 17 жовтня 1912 року в Форно-ді-Канале, а помер 28 вересня 1978 року в Ватикані. Підтверджене також чудо за заступництвом Слугині Божої Марії Беренісе Дукє Енкер, засновниці Згромадження Малих Сестер Благовіщення, яка народилася 14 серпня 1898 року в Саламіні (Колумбія) і відійшла до вічності 25 липня 1993 р. в Меделліні (Колумбія).

В Латинській Америці відбудеться ще одна беатифікація, адже третім у переліку серед оприлюднених декретів Конгрегації в справах визнання святих визнається мучеництво дієцезального священика Педро Ортіса де Сарате та єзуїта о. Хуана Антоніо Солінаса, вбитих з ненависті до віри 27 жовтня 1683 року в Валле-дел-Сента в Аргентині.

отці Педро Ортіс де Сарате та Хуан Антоніо Солінас

отці Педро Ортіс де Сарате та Хуан Антоніо Солінас

Іншими чотирма декретами проголошується геройський вимір чеснот Слуг Божих іспанського священика Дієґо Ернандеса Ґонсалеса (1915-1976), італійського францисканця о. Джузеппе Сполеттіні (1870-1951), французької черниці Маґдалени від Ісуса Гютен (1898-1989) та італійської черниці Елізабети Мартінес (1905-1991).