Папа: Діти можуть навчити нас чогось дуже важливого
  • Пон, 17/12/2018 - 13:58

Святіший Отець привітав малих пацієнтів педіатричного диспансеру «Святої Марти» з Різдвом, а вони склали йому свої побажання з нагоди дня народження.

У неділю, 16 грудня 2018 р., вранці, в залі Павла VI у Ватикані, Папа Франциск став учасником зворушливої святкової події. Напередодні свого дня народження та в контексті наближення Різдва, він зустрівся з дітьми з різних куточків світу, що отримують допомогу в педіатричному диспансері «Святої Марти», яким опікуються Сестри Милосердя святого Вінсента де-Поль, розташованому неподалік «Дому святої Марти», теперішньої резиденції Святішого Отця.

Великий торт для Папи

Різдвяні пісні, хореографічні постановки, привітання з нагоди дня народження та великий торт чекали на Папу, що прибув до залу. «Сподіваюся, що такий великий торт не стане причиною нестравності», – пожартував він, прийшовши до дітей також не з порожніми руками: всі отримали від нього «різдвяні шкарпетки», наповнені цукерками.

Святіший Отець вислухав свідчення кількох дітей і двох матерів, що походять з Перу та Марокко, а промовляючи до присутніх, зазначив, що контекст наближення Різдва спонукав його замислитися над тим, що зробила би Ісусова мама, коли б Він простудився… «Я не впевнений, що у Назареті чи в Єгипті був якийсь диспансер, але я впевнений, що якби Богородиця мешкала у Римі, то принесла б Його до цього диспансеру», – пожартував Папа.

Чого нас вчать діти?

Як зауважив Святіший Отець, звертаючись до черниць, медперсоналу, волонтерів та батьків, «працювати з дітьми не є легко», але це вчить нас, що «для того, аби збагнути дійсність, необхідно схилитися, як ми схиляємося, щоби поцілувати дитину». «Вони, – додав Наступник святого Петра, – навчають нас саме цього. Горді й пихаті не можуть збагнути життя, бо не спроможні понизитися».

За словами Папи, «ми даємо дітям багато речей», однак, й вони залишають нам ось це «найважливіше повчання»: «Схилися, будь покірним, тоді навчишся розуміти життя та розуміти людей. І ви всі маєте оту здатність схилитися, тож щиро дякую вам за це», – мовив Святіший Отець, ще раз привітавшись з родинами і персоналом, перед тим як вирушити до Апостольського палацу, щоб з вікна робочого кабінету очолити проказування молитви «Ангел Господній».