Папа дітям з України: Я маю бажання поїхати в Україну
  • Пон, 06/06/2022 - 09:28
Серед 160 дітей, з якими Папа Франциск зустрівся в рамках ініціативи «Дитячий притвор», були біженці з України, які запросили його відвідати їхню батьківщину. Папа запевнив, що хоче це зробити, як тільки це стане можливим.

«Мене звати Захар, я – з України. Я не маю запитання, але радше прохання: чи Ви можете поїхати в Україну, щоби врятувати всіх дітей, які там страждають?». Таке запитання Папі Францискові поставив один із учасників зустрічі, що в суботу, 4 червня 2022 р., відбулася на внутрішньому подвір’ї Апостольського палацу у Ватикані.

 

В день, коли відзначався Міжнародний день дітей, які постраждали від агресії, на зустріч до Святішого Отця прибула група дітей-біженців з України. Вони приєдналися до своїх ровесників, що брали участь в програмі в рамках ініціативи «Дитячий притвор», що є частиною проекту «Притвор язичників» Папської Ради в справах культури. Вже восьма така зустріч Папи з дітьми, які походять зі складних соціальних контекстів, відбулася після дворічної перерви, спричиненої пандемією. Вона проходила у формі спілкування.

 

Відповідаючи на запитання Захара, Святіший Отець сказав:

«Я радий тебе бачити: я багато думаю про дітей в Україні, а тому відправив деяких кардиналів з допомогою і щоб вони виразили близькість з усіма людьми, але насамперед, з дітьми. Я маю бажання поїхати в Україну, але мушу дочекатися слушного моменту, щоб це зробити, розумієш? Бо не є легко приймати рішення, які можуть більше зашкодити всьому світові, ніж допомогти. Я повинен знайти слушний час, щоб це зробити. Наступного тижня я зустрінуся з представниками уряду України, які приїдуть, щоб поговорити, також і про мій можливий візит. Побачимо, як буде».