Папа: Для викорінення торгівлі людьми потрібні зусилля всіх
  • Нед, 09/02/2020 - 15:01

Наступного дня після Дня молитви проти торгівлі людьми Святіший Отець закликав до об’єднання зусиль і нагадав про відповідальне користування сучасними засобами спілкування.

«Дорогі браття й сестри, вчора, в день літургійного спомину святої Жозефіни Бакіти, відзначався Всесвітній день молитви й призадуми проти торгівлі людьми», – нагадав Папа Франциск прочанам, з якими він проказав молитву «Ангел Господній» в неділю, 9 лютого 2020 року.

Зустрівшись напередодні з черницями, які входять до мережі «Talitha Kum», що займається порятунком людей з тенет торгівлі людьми й допомогою постраждалим, щоб інавгурувати їхню спільноту на платформі збору коштів «Patreon», Глава Католицької Церкви знову повернувся до цієї проблематики. Він зазначив, що для вилікування цієї рани, «яка експлуатує найслабших», потрібне заанґажування всіх – інституцій, асоціацій та освітніх мереж.

«В тому, що стосується запобігання, – сказав він, – вважаю за необхідне зазначити те, як різні дослідження підтверджують, що різні злочинні організації дедалі більше використовують сучасні засоби комунікації для того, щоб обманним шляхом вербувати жертв. Тому, необхідно, з одного боку, навчати здорового способу використання технологічних засобів, а з іншого – бути пильними й призивати до відповідальної надавачів цих телематичних послуг».