Папа: до Біблії треба ставитись як до власного мобільного телефону – завжди мати під рукою
  • Пон, 06/03/2017 - 12:40

Що би сталось у нашому житті, якщо б ми ставились до Біблії, як до наших мобільних телефонів, Боже слово читали так часто, як  SMS повідомлення, які отримуємо?  Це провокаційне запитання поставив Папа перед молитвою «Ангел Господній» у неділю 5 березня, звертаючись до кількох тисяч вірних, зібраних на площі Святого Петра у Ватикан, незважаючи на дощову погоду.

Святіший Отець закликав до частого читання Біблії, яка вміщає Боже слово, що допомагає поборювати зло й не віддалятись від Бога. Папа послався на Євангеліє першої неділі Великого Посту в римо-католицькій Церкві, що описує 40-денний піст Ісуса в пустині, де Його спокушував диявол, та Його протистояння віч-на-віч з дияволом, який намагається відмовити Його від повіреної Йому місії.

«Завдяки цій потрійній спокусі Сатана хоче відвернути Ісуса від дороги від дороги послуху та смирення, – бо знає, що таким чином зло буде переможене, –  і «короткою фальшивою стежкою привести Його помилковий ярлик до успіху й слави, – сказав Папа. – Але все отруйні стріли диявола Ісус зупиняє за допомогою щита слова Божого, що висловлює волю Отця. Ісус не сказав жодного власного слова: Він відповідає тільки Божим словом. І, таким чином, Син, сповнений сили Святого Духа, виходить з пустині переможцем»

Його Святість підкреслив, що Великий Піст є для християнина часом «слідування за Христом в духовній боротьбі проти диявола силою Божого слова». З цією метою Святіший Отець закликав подружитись з Біблією, часто її читати та над нею роздумувати. «Біблія вміщає Боже слово Боже, яке завжди є актуальним та ефективним», – сказав Єпископ Риму.

Підсумовуючи Папа Франциск мовив: «Хтось сказав: "що би сталось у нашому житті, якщо б ми ставились до Біблії так, як до наших мобільних телефонів?  Якщо би  ми носили при собі принаймні невелике кишенькове Євангеліє, що б тоді сталось? Якщо би ми повертались до Біблії, коли б дещо забували, адже ми повертаємось до мобілки, якщо її десь забудемо. Якщо би відкривали Святе Письмо декілька разів в день, якщо б читали Боже послання так, як наприклад, читаємо повідомлення з мобілки, що би тоді сталось?.." Звичайно, це парадоксальне порівняння, але воно змушує вас замислитись. Дійсно, якщо би в нашому серці завжди перебувало Боже слово, тоді жодна спокуса не змогла віддалити нас від Бога і жодна перешкода не могла би змусити зійти з дороги добра. Ми змогли перемагати щоденні спонуки до зла, які знаходяться в нас і поза нами».

Великий Піст – це «шлях Божого люду до Пасхи», шлях «навернення, боротьби проти зла за допомогою зброї молитви, посту, діл милосердя», – сказав Святіший Отець. – Не забувайте ставитись до Біблії, як до свого смартфону. Нехай же Святе Письмо буде завжди з вами».