Папа до членів Шанштацького руху: святість оновлює Церкву
  • Нед, 26/10/2014 - 12:29

Не бійтеся святості – саме вона допомагає оновленню Церкви, сказав Папа Франциск під час зустрічі з членами Шанштацького руху, яка пройшла 25 жовтня 2014 у Ватиканській Залі Павла VI з нагоди 100-річчя об’єднання. Оновлення церковних структур важливе, але в першу чергу повинні бути оновлені серця людей, підкреслив Святіший Отець.

У зустрічі з Первосвящеником взяли участь близько 7500 осіб із понад 50 країн світу – священики, монашество, вірні миряни, подружні пари і сім’ї, бо одним з головних напрямків діяльності Шанштацького руху є душпастриство сімей. Сім’я і шлюб, сьогодні піддаються таким атакам, як ніколи раніше; існує справжня криза родини, бо її б’ють і завдають ран з усіх боків, – сказав учасникам зустрічі понтифік. Він зауважив, що сім’єю сьогодні намагаються називати будь-які союзи, а сам шлюб зводиться багатьма до простого обряду чи соціального факту. “Те, що сьогодні пропонується – це не шлюб, а асоціація. Необхідно сказати про це дуже чітко!”, – зазначив Папа.

Перед обличчям існуючих проблем Франциск закликав до душпастирства, до  ”втрати часу” заради супроводу людей. “Великим учителем «втрати часу» є Ісус! Він витрачав час супроводжуючи, допомагаючи становленю совісті, лікуючи рани, навчаючи “, – сказав Понтифік і нагадав про особливу важливість глибокої дошлюбної катехизації.

Діва Марія повинна розглядатися, як приклад хорошої вчительки. “Шукати віру неможливо без допомоги Марії. Церква без Марії – це притулок для сиріт “, сказав Папа. Він нагадав також, що Церква росте завдяки своїй привабливості, а не прозелітизму, тому необхідне переконливе свідчення віри. Папа побажав, щоб місіонерська діяльність віруючих супроводжувалася молитвою.

Марійський апостольський рух з Шанштата, був заснований в 1914 р німецьким священиком о. Йозефом Кантеніхамом.

Джерело: http://popefrancis.org.ua