Папа до духовенства Бангладеш: Умійте розрізняти добре зерно і дбати про нього
  • Суб, 02/12/2017 - 13:59

Субота 2 грудня 2017 р., останній день перебування Папи Франциска в Бангладеш, розпочалася приватною Святою Месою, яку він відслужив у каплиці нунціатури, що була його резиденцією під час цього етапу ХХІ Апостольської подорожі. Опісля він від’їхав до кварталу Теджґаон, який пов’язаний з історією євангелізації цього краю.

Насамперед, Святіший Отець відвідав «Дім Матері Терези», що був заснований 1976 року та є найменшим з-поміж осередків, якими опікуються Сестри Місіонерки Милосердної любові в Дацці. Саме тут, відвідуючи це місто, зупинялася свята Тереза з Калькутти. Вона розташована в парафіяльному комплексі парафії Святої Вервиці, до якого входить також португальська церковця, споруджена наприкінці XVI сторіччя, та християнський цвинтар.

Папу зустрів єпископ Поль Понен Кубі, відповідальний за соціальне служіння, настоятелька дому та регіональна настоятелька Згромадження, які провели його до двох кімнат, в яких зібралися представники дітей та похилих віком, які отримують допомогу в закладах Сестер Місіонерок Милосердної любові.

Далі Святіший Отець перейшов до нового храму Святої Вервиці, що є також катедрою дієцезії Чіттаґонґ. Тут на нього чекали 1500 священиків, богопосвячених осіб і семінаристів, з якими Папа, промовляючи експромтом, поділився кількома порадами щодо доброго життя в спільноті.

Глава Католицької Церкви зазначив, що покликання – це зерно, яке слід дбайливо виростити, остерігаючись диявола, який сіє кукіль. Потрібно молитися, щоб вміти розрізнити добре зерно від поганого.

Папа заохотив духовенство й богопосвячених осіб у своїх спільнотах остерігатися поділів, які зроджуються зі балачок, які є «ворогами гармонії». Якщо хтось має щось сказати своєму співбратові, то нехай зробить це віч-на-віч. Врешті, Святіший Отець наголосив, що посвячена Богові людина не може мати сумне обличчя, навіть серед болю й труднощів.

У заздалегідь приготованій промові, яку Папа вручив співрозмовникам, не зачитуючи, він ділиться думками про значення молитви на вервиці в духовному житті.

Уділивши учасникам зустрічі своє благословення, Папа вийшов із храму через бокові двері та зупинився на парафіяльному цвинтарі, на якому поховані численні богопосвячені особи та місіонери. Він помолився в тиші та запалив свічку. Далі Святіший Отець увійшов до старого храму, спорудженого португальськими місіонерами, в якому тепер розміщена каплиця постійної адорації. Там він поблагословив дітей із розташованого поблизу сиротинця, та черниць, які ними опікуються.

З парафіяльного комплексу Святої Вервиці Папа повернувся до нунціатури.