Папа до філіппінців: моліться, як дитина, питаючи: чому?
  • Птн, 22/11/2013 - 16:26

Філіппінці пережили важку долю, дуже важку, але вони виявились твердими, завдяки вірі вони встають з руїн, – зазначив Папа Франциск під час зустрічі з римською спільнотою філіппінців. Папа прийшов до них до базиліки св. Петра, щоб поблагословити мозаїку Петра Калунгсода, нового філіппінського святого. Його зображення буде розміщене в гротах ватиканської базиліки, неподалік гробу Павла VI.

В імпровізованій промові Святіший Отець згадав про нещодавню трагедію, що відбулася в цій країні – циклон «Хайян».  Він сказав, що неможливо зрозуміти, навіщо трапляються такі трагедії. Однак слід запитувати: чому? Так, як дитина, яка у незрозумілій ситуації запитує батьків: «чому» не для того, щоб отримати відповідь, але щоб батьки звернули на неї увагу.

«У цьому стані відсутності безпеки дитина потребує, щоб тато і мама дивились на неї. Вона потребує погляду своїх батьків, їх серця. У ці моменти настільки великого терпіння не переставайте запитувати: чому? Так, як діти. Таким чином побачите, що погляд нашого Отця звернеться на ваш народ, що наш Тато в небі покаже вам свою милість. Те ж саме робить дитина, коли запитує: чому? У ці моменти болю, вашою силою буде ця найпотрібніша молитва: «молитва: чому?». Але без прохання про вияснення. Просіть лише, щоб наш Отець на нас дивився. Я також супроводжуватиму вас у цій молитві «чому?»

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va/