Папа до єпископів Африки й Мадагаскару: щоб Євангеліє проникало в усі сфери
  • Пон, 22/07/2019 - 15:00

Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск надіслав вітання учасникам Пленарної Асамблеї SECAM, що відзначає 50-річчя.

Святіший Отець приєднується до учасників святкувань, «складаючи подяку Господеві за численні благодаті, отримані завдяки SECAM_ та за братерське сопричастя, яким протягом цих 50-ти років була позначена його діяльність». Про це йдеться у вітальному посланні, яке кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Папи Франциска учасникам 18-ї Пленарної Асамблеї Симпозіуму Єпископатів Африки та Мадагаскару, що відбувається Кампалі, столиці Уганди, збігаючись із відзначенням 50-річчя згуртування.
У листі, якого зачитав Апостольський Нунцій в Уґанді архиєпископ Луїджі Б’янко, зазначається, що Святіший Отець молиться за те, щоб єпископи «утверджувалися в своєму служінні учнів місіонерів у великому ділі євангелізації, яка полягає в тому, аби дбати про те, щоб Євангеліє пронизувало кожен аспект нашого життя, аби ми, у свою чергу, могли нести його іншим». Лише тоді «SECAM й надалі буде цінним служінням для місцевих Церков, щоб допомагати всьому африканському континентові».